Rusya ve Yeni Türkiye...

13.08.2016 10:52

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türkiye yepyeni bir döneme girmiştir. Kurtuluş savaşı ruhunun canlandığı, Türk milletinin hangi görüşten, hangi inanıştan olursa olsun hainlere karşı tek yürek tek yumruk kenetlenmesi darbe ve işgal girişimini püskürtmesi tüm dünyaya örnek oldu.

Gözü dönmüş, insanlıktan nasibini almamış hain FETÖ maşaları yıllardır sessizce kümelendikleri devlet kurumlarından milletimize, bağımsızlığımıza, milli irade ve demokrasimize saldırdılar.

Hainler ele geçirdikleri uçak ve helikopterlerden milletimizin üstüne, gazi meclisimiz ve cumhurbaşkanlığı sarayına bomba yağdırdı, ülkemin seçilmiş cumhurbaşkanını öldürmek istediler. İhanet çetesinin darbe ve işgal girişiminde binlerce yaralı ve 238 şehit verdik.

Darbe ve işgale karşı çıkan vatansever insanlarımız ellerindeki Türk bayrakları ile karşı koydu uçaklara, helikopter, tank ve ağır silahlara. Milletimizin darbeyi püskürten direnişine ise dünyada örnek gösterebileceğimiz ikinci bir olay yoktur.

Darbeye yardım ve yataklık edenler hala şaşkın. Fakat, Türk tarihini bilenlerin hiç şaşırmaması gerek, çünkü bizim tarihimiz nice kahramanlıklar ve şanlı şerefli zaferlerle doludur. Hain eller Türkiye’yi işgal edeceklerini, bölüp parçalayıp bir iç savaşa sürükleyeceklerine inanıyordu. Ama avuçlarını yaladılar. Şimdi o hainler adalete hesap verecekler.

Gerçek dost zor günlerde belli olurmuş. Tarihimizin en kanlı ve kritik darbe ve işgal girişiminden sonra ülkemizin dostları net olarak anlaşılmıştır. Malum, dört dönemdir Başkanlığını yaptığım Antalya Gazeteciler Cemiyetinin sınır ötesinde işbirliği yaptığımız partner gazeteci kurumlar var. Bu süreçte Almanya’dan iki gazeteci aradı. Birisi geçmiş olsun yanınızdayız demek icin ararken bir diğeri Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun Alman medyası ile ilgili yaptığı bir açıklamaya tepki gösteriyordu.

Bir gerçek var ki yaşadığımız büyük saldırıyı tüm dünyaya hepimiz iyi anlatmalıyız. Ön yargılı olanlara diyeceğimiz yok. Onları da biliyoruz zaten. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor.

Tüm partilerin, sanat, siyaset ve iş dünyası ile 5 milyon insanımızın sel olup aktığı Yenikapı mitingi bence Türk’ün gücünü tüm dünyaya gösteren büyük bir demokrasi buluşmasıydı. Geleceğe dair umutlarımız yeşerdi.

Devletimiz milletimiz dimdik ayaktadır. Demokrasi nöbetleri bitse de hainlerin kökü kazınana, bataklık kuruyana kadar uyumayacağız uyanık olacağız.

RUSYA TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Uçak krizinden bu yana ilk kez yüz yüze gelen Putin ve Erdoğan’ın Petersburg buluşması iki ulusun çıkarları açısından son derece önemliydi. Dünyanın gözü kulağı bu buluşmadaydı. Rusya ile olan krizden faydalanan ülkeler çok kaygılı ve üzgündü…

Baştan beri bu krizin batıya yaradığını iki ülkenin çıkarlarını zedelediğini savundum.

Coğrafyamızın iki güçlü ülkesi Rusya ve Türkiye kavgalı olursa, bölgemizde yaşadığımız hiçbir soruna çözüm üretilemez. Aksine sorunlar artar ve kaos ortamı oluşur. Bu bakımdan bu buluşma hayati önem taşıyordu. Hem siyasi hem de ekonomik alanda ilişkilerimiz eskisinden daha güçlü olacaktır. Tarım ve turizm sektörü rahatlayacaktır.

Rusya ile ilişkilerimiz ve ticari hacmimizin uçak krizi öncesinden daha iyi olacağını kanaatindeyim.

Türkiye elbette Rusya ile yeniden işbirliğine girince Batı’ya sırtını dönecek değil. Ancak ülke olarak alternatiflerimizin olduğunu tüm dünya bilecek ve ona göre bize kafa tutacak.

Rusya ile yeniden başlattığımız işbirliğinin Antalya´ya yansımalarını ayrı bir başlıkta kaleme alacağım

Şimdilik esen kalın.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları