Ramazan'da dikkat etmemiz gerekenler

22.04.2021 13:15

Ramazan ayı, vücudumuzu farklı açılardan etkiliyor. Bu etki sadece içten değil, değişikliğe adapte olan cildimizi ve her zamanki bakım rutinimizi de Ramazan ayına adapte etmek gerekiyor. Yaza yaklaştığımız dönemlerin bakım rutinini Ramazan'a adapte etme yollarından biraz bahsedelim...

Güneş koruyucumuzu her zaman olduğu gibi yanımızdan ayırmamalıyız...

Güneşin etkili olduğu dönemlere giriyoruz tüm vücudumuzu kurutan güneşli havalara maruz kalacağımızdan dolayı sürdüğümüz sıklığı artırma zamanımız geldi.

Bol su ya ihtiyaç duyacağımız dönemdeyiz...

Suyun önemini her zaman dile getiriyoruz. Fakat ramazan da bunu hiç ihmal etmemiz gerekiyor. O yüzden iftardan sahura kadar olan kısım da suyumuzu iyi tüketmeye özen göstermeliyiz. Bu şekilde ramazan ayı boyunca düzeni oturtabilirsek cildimizin nemli kalmaya devam etmesine de yardımcı olacaktır.

Cilt temizliğimizi daha fresh şekilde uygulama yapmalıyız...

Cildimizin daha susuz kalma ihtimali olduğu için hassas ciltler için olan daha nazik ürünler tercih edebiliriz.

Nemlendiricilerimizi yağsız tercih etmeliyiz...

Cildin neme ihtiyacı her zaman vardır fakat hem oruçlu olmak hem de güneşli havalara giriyor olmamız cildin yağ dengesini değiştirebilir.

Bu süreçte her gün dudaklarımıza bakım yapmaya çalışalım...

Ramazan'da en çok etkilenen, kuruyup çatlayan dudaklarımızdır. Dudakların sağlıklı olması ve canlı gözükmesi için nemli olması çok önemlidir. Her akşam nazikçe fırçalayıp bolca nemlendirmeniz gerekmektedir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları