Pegasus’a yakışmadı. Bir Bardak su…

03.03.2020 10:00

Kapitalizmin ağır kazanç sistemi insanlığı öldürdü.  Ucuz uçak yolculuklarında neredeyse uçak benzini yerine dizel kullanacaklar. İş o kadar ileri seviyelere geldi ki uçakta nefesin kesilse havayı, boğazın düğümlense suyu parayla verecekler. Şaka gibi ama değil, geçtiğimiz günlerde böyle bir vaka yaşandı bile…
Pegasus yani,  Yunan Mitolojisinde Kanatlı At . Deniz Tanrısı Poseidon ile yılan saçlı GorgonMedusa’nın oğlu ve dev Chrysaor’un kardeşi olduğu rivayet edilir. Ayrıca Zeus’un oğlu Herkül’ün kardeşi olarak da bilinir. Sözünü ettiğimiz tüm bu tarihi antik isim ve tarih de yer bulmuş olan efsaneler, hikâyelerin hepsiyle alakalı buluntular “Bizim Topraklarımızda” doğmuş, büyümüş ve hayatlarını kaybetmiştir.
Pegasus adını kullanan hava yolu şirketine de bu gözle bakmış biz olduğumuzu, bizden saydığımızı beller duruşlar göstermişiz. Tercih etmişiz, önermişiz, kimi zaman da mecbur kaldığımızdan binip gitmişiz bu kanatlı taşıma aracına. Ancak gel gelelim bu kadar iyi niyetli ve iyi düşünceler taşıyorken 27 Şubat 2020 tarihinde Ankara-Antalya uçuşunu yapan Pegasus Antalya da o tarihte yağan sağanak yağmurda zor dakikalar yaşadı. İçinde Antalya da şampiyonaya gelen yaşları 12-15 olan sporcu kafilesinin minik sporcularının yaşadığı korku dolu dakikalar kelimelerle ifade edilemiyor.

Öğretmenlerin neredeyse salavat getirdiği anlar.

Uçak yağan sağanak yağmur nedeniyle hava da 30 dakika tur attırılıyor.. Kule iniş izni veriyor ancak iniş için zemin ve hava şartları rüzgâr, yağmur izin vermiyor ve pist pas geçiliyor. Yolcular endişeli korku dolu dakikalar tekrar başlıyor. Pegasus Ankara-Antalya uçağı içinde bulunan öğrencilerin korku dolu anları ve öğretmenlerin olcuların endişesi daha da artıyor. Çünkü daha geçen ay Pegasus pilotaj hatasına bağladığı bir felaket yaşamıştı. Uçağın hava da ki turu uzayınca öğrencilerden biri:
- Öğretmenim Hostes Ablaya sorsak da ne zaman inecek öğrenelim!
Öğretmenler, yolcular, sanatçılar, sporcular bildikleri duaları okumaya, yaşanan tribülans ile son kez sevdiklerinin isimleri dillerde zikredilmeye başlanır.

Uçak tur atar , tur atar, korku dakikalar sürer, korku ve heyecan artar. İşte tam bu durum da korkuyu bastırmak, biraz olsun iç ferahlığa iyi geldiği düşündüğümüz yaşanan kötü bir olaydan kıl payı kurtulduğunda yapılan
"Al hadi bir su iyi gelir…" yaklaşımı Pegasus’un bu fırtına ve korku girdabında son dualarını eden yolculara bir bardak su bile dağıtmamıştır.

İnsanların o anda kendilerine uzanacak, heyecanlarını yatıştıracak güzel bir söz ve teskin yerine geçecek BİR BARDAK SU yu çok görmüştür. Bunun nedeni de yazımın başında söylediğim gibikapitalizmin ağır kazanç sistemi insanlığı öldürdü

NOT. Bu yazım günler öncesinden hazır olmasına karşılık ülkemiz şehitleri ve sınırlarımız da yaşanan gelişmeler nedeniyle şimdi değerlendirilmiştir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları