Neler Oluyor ?

06.04.2015 05:38

Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (kısaca DHKP-C), 1994 tarihinde Devrimci Sol isimli, yasadışı Marksist- Leninist örgütün, partileşme kararı alması ile kurulmuştur.Parti; siyasal faaliyetlerve propagandadan sorumluyken, Cephe; askeri örgütlenmeden ve silahlı eylemlerden sorumludur.

DHKP-C terör örgütü üyesi 2 militan, 31 Mart Salı günü Çağlayan´daki adliye binasında, savcı Mehmet Selim Kiraz´ı odasında rehin almış, yapılan görüşmeler sonuçsuz kalınca, iki saldırgan maalesef savcımızı şehid etmiştir. Silah seslerinin duyulmasının ardından başlatılan operasyonda 2 terörist güvenlik güçlerince öldürülmüştür.

Teröristler ve yandaşları bu eylemi, Gezi olayları sırasında öldürülen Berkin Elvan’ın katillerinin bulunmaması nedeni ile intikam amaçlı gerçekleştirdiklerini açıklamışlardır. Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın seçilmesi ise, bu olayı soruşturan savcı olmasıdır.

DHKP-C örgütünün Gezi olaylarında, halk kitlelerini güvenlik güçlerine karşı nasıl kışkırttığını, Berkin Elvan’ın cenazesinde ise, örgütün flamaları altında, eli silahlı, yüzü maskeli oluşturulan kortejde nasıl gövde gösterisi yaptıklarını hepimiz biliyoruz. O zamanlar siyasi çıkar elde etmeye çalışanlar, bu olaylara seslerini çıkarmadılar hatta alkış bile tuttular.

DHKP-C gibi taşeron bir terör örgütünün yaptığı eylemleri kimse mazur gösteremez. Bunları sadece eylemci olarak gösterme çabaları ve olayın akabinde ‘kaybedilen üç can’ ifadeleri, vicdanları yaralar. Bu eylemi yapanlar ya da yaptıranlar, Gezi olaylarının sembolü yapılmak istenilen Berkin Elvan’ı sadece kullanmaktadır.

Gezi olayları sırasında yapıldığı iddia edilen Hukuk dışı uygulamalar tabi ki araştırılır, tabi ki soruşturulur. Hukuk çerçevesinde gereken cezalar da verilir. Nitekim rahmetli savcının basına son sözleri “Devletin suçlu korumak gibi bir görevi olamaz. Berkin Elvan’ın faillerini bulmak istiyoruz” olmuştur.

Berkin Elvan üzerinden “Gezi Ruhu” denilen devlete karşı başkaldırı olayları canlı tutulmaya mı çalışılmaktadır?

Seçim öncesinde, ülke karmaşa ve güvensizliğe sürüklenerek milletin iradesi üzerine ipotek mi konulmak istenmektedir?

Yasadışı bu sol örgütün taşeron olduğu bilinmektedir, arkasında hangi küresel güçler bulunmaktadır?

C. Savcısına yapılan bu saldırı ile neler hedeflenmektedir?

Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan terör eylemi bütün yönleri ile ele alınmalı ve soruşturulmalıdır. Ayrıca bu olayda emniyet ve istihbarat zafiyeti var mı? Bu konu da yetkililerce araştırılmalı ve gereken yapılmalıdır

Bu örgütün eylemlerinin genellikle devlet görevlilerine ve emniyet binalarına yönelik olduğu gözden kaçmamalıdır. Bu eylemin amacının da adliye ve güvenlik personelini yıldırma, sindirme amaçlı olduğu söylenebilir.

Bu tür eylemlerde, yabancı istihbarat elemanlarının yönlendirme yapması hatta teröristleri eğitmesi mümkündür. Böyle bir durum söz konusu ise DHKP-C örgütünün kendisine yakın gördüğü Suriye ve bu tür örgütlere taşeron işler gördürmekte maharetli olan İsrail gizli servisleri akla gelebilir.

Türkiye, eksikliklerine ve eleştirilebilir yönlerine rağmen, çözüm süreci ile ilgili doğru bir adım atmıştır. Alevi vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında ise iyi niyetli çabalarını sürdürmektedir. Hiç bir kimsenin diğerini ötekileştirme, inancını ve kimliğini sorgulama hakkı yoktur.

DHKP-C terör örgütünün Cem evlerini istismar ettiği, genellikle yönetimden hoşnut olmayan alevi gençlerini önce sempatizan daha sonra da militan hale getirmeye çalıştığı bilinmeyen hususlar değildir. Bunun önüne geçecek önleyici tedbirler mutlaka alınmalıdır.

Türkiye yeni bir yola girmiştir. Özgürlüklerin önünü açacak yeni bir anayasa, yeni bir sistem gündemdedir. Temel hak ve özgürlükler, Hukuk’un üstünlüğü, insan hakları gibi evrensel değerlerden vazgeçilemez. Bununla birlikte, güven ve huzur içerisinde yaşama hakkı olmadan da bir ülke ayakta kalamaz. Bu dengenin sağlanması gerekir.

Alınan her önlemi, güvenlikle ilgili çıkarılan her yasayı “polis devletine döndük” mantığı ila izah etmek doğru değildir. Burada önemli olan Hukuk’tur. Yetkilerinin dışına çıkan, suç işleyen kim olursa olsun cezasını görür.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları