Merhaba...

11.09.2020 01:11

Tüm dünya yılbaşından beri yaşadığı Covid 19’un (Korona virüs) etkilerini yavaş yavaş atlatmaya başladı. Hayat devam ettiği için ne olacak, nasıl olacak diye bekleyerek de günler geçmeyeceği için dünyanın her tarafından normalleşme adımları atıldı. Yaşanan bu süreçte hayatını kaybeden herkesin mekanı cennet olsun demekten başka bir şey de elimizden gelmiyor.

Futbol yaşamın bir parçası

Günümüzde nasıl sinemaya gitmek, film izlemek, gezmeye gitmek gibi eğlencelerimiz ve aktivitelerimiz varsa futbol maçına gitmek veya evde futbol maçı izlemek de bu aktivitelerin içinde yer alıyor. Hele yaşanan bu korona sürecinde tüm dünyada futbolun yerinin ayrı bir önemi olduğu birkez daha ortaya çıktı. Futbol maçları oynanmayınca insanlar sanki elinden ‘oyuncuları alınmış bir çocuk’ gibi oldular. Herkes bir birine ‘Futbol maçları ne zaman başlayacak’ sorularını yönelttiler. Bazı ülkeler, liglerini tescil ederken bazı ülkelerde normalleşme kapsamında maçlarını oynattı. Türkiye’de de futbol çok sevildiği için gerek hükümet gerekse TFF’nin almış olduğu kararlardan dolayı futbol oynamaya yeniden başladık. (Hafta sonu başlayacağı için yazdım) Günlük yaşamımızda hayat nasıl devam ediyorsa futbolda hayatın bir parçası olduğu için liglerin tescil edilmeyerek şampiyonunun veya düşenin sahada belirlenmesi için liglerin yeniden başlatılması oldukça doğru bir karardı ve bu kararı alanları yürekten tebrik ediyorum. Ligin kalan bölümünde taraftarlar tribünde olamayacaklar ama en azından gönül verdikleri takımlarını tribün yerine televizyonda bile izlemek onları mutlu edecektir.

Turizm

Yazımın başlığında gördüğünüz, Covid 19 ve futbolu anladık da turizm nedir dediğinizi de duyar gibiyim. Tabi ki konumuz futbol da olsa turizmde bunun içinde yer almaktadır. Ülkemiz yazın tamamen turizme konsantre olsa da kış turizmimizi asla unutmamamız gerekiyor. Başta Akdeniz bölgesinin incileri Antalya olmak üzere bir çok yurt dışı takımına ev sahipliği yaptığını bir daha yazmama gerek yok sanırım. Antalya özeline bakacak olursak Manavgat, Alanya’nın yazları turizm ile öne çıkarken kışları da futbol turizmi ile öne çıktığını unutmayalım. Pandemi süreci de bitmek üzere yakında güzel ülkemize yine turistler gelecek onları en iyi şekilde ağırlamalıyız. Unutmayalım ülkemize gelen kişilerin bir çoğunun mutlaka futbol ile de ilgisi var. Onları en güzel şekilde ağırlarken onları tuttukları takımların maçlarını izleterek daha zevkli bir tatil yapmasını sağlayabiliriz.. Turistlerin geldiği zamanlarda birçok ülkede ligler devam edecek. Bu kişilerin maçları oteller, kafelerde rahat izleyebilmeleri için oradaki girişimcilerin ben en iyi şekilde hazırlandıklarını biliyorum. Turistler gündüzleri tatillerini yapacak akşamları da takımlarının maçlarını izleyecekler. Antalyalı turizmciler bu konuda hazırlar. Hangi ülkeden gelirse gelsin bir şekilde o ülkenin maçları izlenecek konumda birçok tesisimiz var. Sonuçta dünya döndükçe hayat, futbol ve turizm devam edecek. Bu yılbaşından beri kötü süreç yaşasak da bu süreçler bir gün sona erecek. Eski günlere geri döneceğiz. Ülkemize gelen turistleri belki bugüne kadar sadece tatil için geliyor diye bakıyorduk korona sürecinde onların aynı zamanda bir futbolsever olduğunu da öğrenmiş olacağız. Bu sayede belki onlar kanalıyla başka turistleri de ülkemize çekeceğiz. 

Yıldızlara Antalya'da tatil mi yaptırsak?

Turizm ve futbol arasında bu bağlantıları kurarken tabiki Antalyalı girişimciler düşünmüşlerdir ama benim aklıma gelen bir fikri de burada belirtmek isterim. Ülkemizde birçok yabancı yıldız forma giyiyor. Bu kişilerin sosyal medya hesapları da  tanıtım için de bulunmaz bir fırsat. Acaba ülkemizde futbol oynayan yıldızları, Antalya’da oldukça lüks otellerimizde ağırlayıp 
onların tanınmışlığından da faydalanılabilir mi? Bunları da Antalyalı turizmci duayanlere bırakıyorum.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları