Kış Bakımları

21.11.2020 09:12

Serin havalardan soğuk kışa geçerken bu değişimden en çok etkilenecek yer dolabınızın yanında cildiniz…

Cilt her dönemde önemlidir
Cilt temizleme ürünleri yüzünüzü makyajdan ve kirden temizlerken cildinizin doğal yağlarını da yanında götürerek kurumasına sebep olur. Kış aylarında bu kuruluğu daha fazla hissetmemeniz ve cildinizin kötü etkilenmemesi için temizlerken nemi dengelemek ve daha yumuşak hissetmek için cildinize uygun nemlendirici kullanmak çok önemlidir. Bunu sadece yüzümüzde değil ellerimizde ve vücudumuzda da dikkate almalıyız.

Özellikle bu coronavirüs döneminde ellerimizi sıklıkla yıkadığımız için nem kaybına sebep olan kuruluk hatta çatlaklık hissinden dolayı el nemlendirici kremlerine önem vermeliyiz aksi halde dikkate almazsak kısa zamanda ellerimizin hoş olmayan görüntüsüyle karşı karşıya geliriz.

Peeling kullanımına dikkat
Soğukta hassaslaşan ve kuruyan cildinize yoğun ve sert peeling ürünleriyle yüklenmeyin. Unutmayın, amaç cildin doğal yağını yitirmemesini sağlamak. Bu yüzden kış bakım rutininizde daha hafif içerikli peeling ürünlerinden faydalanabilirsiniz.

Güneş koruyucusuna dikkat
Kış ayında olsakta güneş koruyucumuzu ihmal etmemeliyiz. Havada güneş olmadığı için koruyucu kullanmayı önemsemiyor. Fakat bu bilinen en önemli yanlışlardandır…

Çalışma hayatımız temellerinden biri bilgisayarlar, birçok çalışan gününün çoğunluğunu bilgisayar basında geçirmektedir. Bilgisayarın direk yüzümüze gelen ışık ve ışınları da cildimizi lekelenmesin de payı vardır. O yüzden koruyucumuzu evde

yada mesai yerlerinde de düzenli şeklide kullanmaya devam etmeliyiz.

Duşta uzun süre kalmayın
Kış aylarında sıcacık duş keyfi vazgeçilmezler arasındadır. Fakat uzun süre boyunca sıcak suya maruz kalmak cildin nem dengesini bozar ve kurumasına neden olur. Bu sebeple duş alırken ılık su kullanın ve yirmi dakikayı geçirmeyin. Ayrıca

duştan sonra nemlendirici uygulamayı ihmal etmeyin.

El ayak bakımınıza da kışın devam edin

El ve ayak bakımı hem sağlık açısından hem de estetik durması açısından önemlidir. Ellerinize ve ayaklarınıza peeling yaparak ve topuklarınıza ponza taşı uygulayarak ölü derilerden kurtulun. Tırnak bakımınızı mutlaka yapın ve bakım sırasında nemlendirici kullanmayı asla ihmal etmeyin. Ayrıca kış aylarında ayak tırnaklarınıza oje sürmeye ara vererek onları dinlendirin.

Sadece hava geçişlerinde değil, her dönem kendinize vakit ayırmayı, kendinizi ihmal etmeyi unutmayın… Kişisel bakımınız için ayırdığınız her an sizler için terapi etkisi yaratarak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları