KAS HER ŞEYE YETER Mİ?

16.03.2017 11:07

Son zamanlarda yediden yetmişe sporsever olduk. 70 sene aynı bedeni taşıyıp hiç de yorulmayıp ömrünün son baharında üçgen vücut için çabalayanlardan, sosyalleşmenin vücut yapmaktan geçtiğini düşünen yeni nesil bireylere kadar her evden en az bir kişi vücut yapma aşkıyla yanıp tutuşuyor.

Elbette işin güzel tarafı da var gözlerimiz yağ tabakaları, sanayiden çıkma lastik bedenler yerine kaslı fit bedenlerle muhatap oluyor. Göz ferimiz aydınlanıyor, kadın erkek bayram ediyoruz. “Kodum mu oturturum” diyen kaslı bedenler çoğaldıkça ben de istiyorumcular da meşaleyi kapıyor hemen. Hal böyle olunca sokaklara taşan sportmenler spor salonlarına da hurra ediyor.

Atalarımızın “şişman insan mutlu insandır” lafı yakında tarihe karışacak olsa da her ne niyetle de yapsa ben sporla uğraşan her insanı takdir ediyorum. Belki mutsuz ama fit insanlar çoğalacak. Belki fit olunca mutlu olacak insanlar! Denklemin neresinden bakarsanız öyle çözüme ulaşırsınız.

Nitekim biçimsel becerileri seven nesiller yetişiyor, kaşları dövmeli “güzel” kızlarımız, üçgen “vücutsuz” sokağa adım at-a-mayan delikanlılarımız… KAS bir AŞK olmasa da her şeye yetiyor belki de… Yeni nesil aşklarda vücut yapamayan erkekler, kas oranı olanlara göre bir sıfır yenikken, spor salonuna boyalı kuş haliyle moda aşkına! Üye olan genç kızlar kendi halindeki kızlara göre on sıfır galip başlıyor aşka… Spor aşka geliyor şimdilerde… Akıl baştan kokuyor yenilginin verdiği ızdırapla…

Yurdum insanının bu son dönem spor aşkı müsabakalara, dünya şampiyonalarındaki sıralamamıza pek yansımamış olsa da spor salonu açan, işleten, eğitmenlik yapan, antrenör olan bir çok insanın ekmek kapısı olması münasebetiyle bu aşk alkışı hak ediyor. İşin pozitif yanından bakalım yine de spor sağlıktır, beden sağlığı bir gün beyin sağlığını da tetikler kim bilir.

“Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim” demiş Mustafa Kemal, hepsi bir arada olmuyor pek napalım. Olursa bingo deriz kupayı kaparız. 
Beden kabiliyeti üstünlüğünden akıl ve erdem kabiliyetine de erişen nesillerin arttığını göreceğimiz günlere selam gönderiyorum.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları