Kartal yüksekten uçuyor

22.12.2020 23:31

Süper Lig’de sezon başından beri herkesin beğenerek izlediği Alanyaspor’da inişli çıkışlı bir grafik mi başlıyor? Yazıya bilerek böyle bir soru işareti ile başladım. Sezon başında ligin 13. Haftasının sonunda Alanyaspor 26 puanla liderlik koltuğunda oturacak deseydik zaten buna baştan kimse inanmazdı. Alanyaspor sezona öyle bir muhteşem başladı ki taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Oynadıkları futbol sahada ortaya koydukları mücadele ile muhteşem performans ile takdiri hak ettiler. Ligler ilerledikçe bazı takımların formları yükselirken bazılarının da formları düşüyor. Alanyaspor’da son haftalarda sanki formu mü düşüyor yoksa maçlarında bariz hakem hataları mı onları etkiliyor veyahut kadro derinliğinin getirdiği sıkıntılar mı var bilemiyorum. Benim kendi görüşüm hakem hatalarının yanı sıra kadro derinliği sıkıntısı da baş göstermeye başladı.

ALANYASPOR BÜYÜK TAKIM OLMAYA BAŞLADI

Ligin zirvesinde olursanız rakipleriniz de size önlem almaya başlarlar. Bir nevi artık siz de büyük takımlar kategorisine girersiniz. Son 4 maçta 3 mağlubiyet bir galibiyete bakıyorum. Gençlerbirliği ve Göztepe maçlarında hakem hataları zirve yapmıştı. Denizlispor ise adeta kendi kalesine kapanarak 11 kişi defans yaptı ve ani gelişen bir atak sayesinde Alanyaspor’u eli boş gönderdi. Temsilcimiz açık futbol oynayan Beşiktaş’ı ise rahat geçmişti. Bu demek oluyor ki ALanyaspor artık büyük takım olmaya başladı ki rakipleri aynen 4 büyüklere oynadıkları oyun formatını Alanyaspor’a da uygulamaya başladılar. Ligin zirvesinde kalmak zordur orada kalabilmek için gerekli takviyelerin yapılması gerektiğini zaten önceki yazılarımdan okuyabilirsiniz.

ERSUN YANAL KALİTESİ GÖRÜLÜYOR

Diğer temsilcimiz Antalyaspor’da Ersun Yanal kalitesini yavaş yavaş göstermeye başladı. Ersun Yanal’ın gelişiyle takım toparlanma sürecini girdi ve haftanın kapanış maçında Kayserispor’u 2-0 mağlup ederek alt sıralarla irtibatını kısmen kopardı ve orta sıralara yükseldi. Ersun Yanal’ın geldiği de takımın ortaya koyduğu mücadeleden görülmeye başladı. Antalyaspor böyle giderse ilk yarının sonuna doğru ilk 6’ya zorlar diye düşünüyorum.

KARA KARTAL YÜKSEK UÇMAYA ÇALIŞIYOR

Zirve takipçileri arasında yer alan Beşiktaş inişli çıkışlı bir grafik ortaya koysa da kısıtlı kadrosuna rağmen iyi işler yapıyor. Sergen Yalçın tüm eleştirilere rağmen takımına istediği oyunu oynatmaya çalışıyor. Siyah-beyazlı takım, Erzurumspor’u rahat bir skorla geçti ve zirve yarışının içine beni de yazın dedi. Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanında hiç ummadığı bir mağlubiyet alırken Fenerbahçe ise Gaziantep deplasmanından şok mağlubiyetle döndü. Lig yarışı anlaşılan daha da çetin gibi gözüküyor.

HÜKMEN MAGLUBİYET GELDİ

Yaşanan Covid 19 sürecinden dolayı TFF Yönetim Kurulu, ikinci yarıda bir takım maça çıkamazsa erteleme değil hükmen mağlubiyet kararı aldı. Sezonun ilk yarısında maçlar ertelenirken ikinci yarıda hükmen mağlubiyetler olacak. Oyun oynanırken kural değiştirilir mi bilmem ama bu durum çok tartışma götürecek gibi gözüküyor. Sezon başında alın bu kararı herkese uygulayın kimseden ses çıkmaz idi. Oyun oynanırken kural mı değişir TFF…

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları