Kanada'ya seyahat!

05.09.2021 01:26

Kanada hükümetinin sınırda uygulanan değişikliklere göre, uluslararası öğrenciler Kanada’ya seyehat ederken karantina altında kalmamaları gerekmektedir.

Fakat bir karantina planı bulundurmaları gerektiğini hatırlatmaktadırlar. Kanada sınır önlemleri hafifletmeye başlatılsa bile, önlemlerin alınmasını gerekli bulunmaktadır.

Aşılarını tamamlamış bireyler havaalanında rastgele seçilmediği sürece test yaptırmalarına gerek yoktur.

Kanada şu anda sadece ikinci aşısını, seyahatten 14 gün önce yaptırmış olanları “tam aşılı “olarak kabul ediyor. Kanada Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan aşılar;

• Pfizer

• Moderna

• Astra Zeneca

• Janssen

( Aksi takdirde, hala aşılanmamış olarak kabul ediliyorsunuz.)

Kanada’ya öğrenci olarak kimler gelebilir?

• COVID-19 hazırlık planı olan belirlenmiş bir öğrenme kurumuna kaydolmak;

• Öğrenci olarak onaylandığınızı gösteren öğrenci izni veya geçerli bir giriş belgesi gereklidir.

Karantina Planı

Daha önce bahsettiğimiz gibi tam aşılı kişilerin karantina da kalmalarına gerek olmasa bile, karantina planına ihtiyaçları vardır. Bu planın işlevsel olarak hayata geçirilebilir olması gerekmektedir.

Konaklama yapacağınız adres ve rezervasyon bilgilerine ihtiyaç vardır. Ayrıca konaklamanız süresince yiyecek ve ilaç erişiminizin nasıl yapılacağı açıklanmalıdır. Kanada'ya gitmeden önce karantina planınızı geliştirme konusunda yardım için okulunuzla iletişime geçebilirsiniz.

ArriveCAN göçmenlik memurlarının seyahat eden kişileri pandemide uygulanan yasalara göre kontrol ettiği bir uygulamadır. ArriveCAN uygulamasını telefonunuza yükledikten sonra seyahat etmek için ihtiyacınız olan bilgileri uygulamaya yüklemeniz gerekmektedir.

Aşı olduğunuzu gösteren belge İngilizce veya Fransızca olmalıdır, aksi takdirde yeminli tercüman tarafından çevrilmesi gerekmektedir. Sağlık yetkilileri Kanada'daki ve dünyadaki koronavirüs durumunu izlemeye devam ediyor.

Sınır önlemlerinde yapılan herhangi bir değişiklik Kanada Sağlık Bakanlığının sorumluluğundadır. Kanada ‘da bulunan departmanlar Sağlık Bakanlığının tavsiyelerini uygulamak için çalışırlar. Bu nedenle Kanada’ya seyahat etmeden önce mutlaka herhangi bir değişiklik olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir.

Uluslararası seyahat kısıtlamaları Federal Hükümetin kapsamına girerken, eyalet hükümetleri kendi sağlık sistemlerinden sorumludur. Federal hükümet, her eyalet hükümetinin seyahat edenler için alınması gereken önlemleri içeren web sitelerinin bir listesini sunar. Öğrenci olarak geleceğiniz kurumunda kendi COVID kuralları ve düzenlemeleri olacaktır.

Sağlıcakla kalın!

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları