Kanada'ya Ekspres Giriş

27.09.2021 09:31

Ekspres Giriş (Express Entry), Kanada’ya hızlı göçmenlik başvurusu yapabilmek için kullanılan bir sistemdir. Kanada, COVID sonrası ekonomik iyileşmesini desteklemek için tarihinin en yüksek göç seviyelerini karşılamayı hedefliyor.

Kanada,2021-2023 Göçmenlik Seviyeleri Planı kapsamında yılda 400.000'den fazla yeni göçmeni ağırlamak istiyor. Göçmen alınacak kişilerin %60’ina yakına kalifiye işçi olarak alacaktır. Normal şartlar altında, Ekspres Giriş yoluyla Kanada’ya başarıyla göç edenlerin çoğu bunu Federal Kalifiye Işçi Programı (FSWP), aracılığıyla yapar.

Ekspres Giriş Profili oluşturmalı mıyım? diyorsanız;

• Öncelikle, Ekspres Giriş havuzunda değilseniz, daimi ikamet için bir davetiye (ITA) alma şansınız sıfırdır. Buna karşılık, havuza girerek bir ITA (invitation to apply) alma şansınız vardır;

• Dikkatli bir maliyet-fayda analizi, devam etmenin ve havuza girmenin avantajlarını vurgulamaktadır.

Ekspres Giriş profilimi oluşturdum, havuza girdim ama puanım düşük diyorsanız;

• Kanada'nın eyaletleri, Ekspres Giriş adaylarını düzenli olarak PNP'lerine (Provincial Nominee Program) başvurmaya davet eder. Bunu, eyaletlerinin işgücü piyasası ihtiyaçlarını karşılayan kalifiye işçileri işe almak için yapıyorlar.

Davet alırsanız, Eyalet Adaylık Belgesi almak için başvurursunuz. Eyaletin gönderdiği daveti kabul etmek, Ekspres girişte, davetiye (ITA) alacağınızı garanti eden artı 600 CRS puanı ile sonuçlanır;

• Ayrıca, havuzda olmak size Kanada hükümetinin İş Bankası'nda bir "Artı Hesap" oluşturma olanağı sağlar. Bu erişime sahip olmak, iş teklifi alma şansınızı artırabilecek uygun iş fırsatlarıyla eşleşmenize yardımcı olabilir. Uygun iş teklifleri, ek 50 veya 200 CRS puanı kazanmanıza neden olabilir. Bu bir (ITA) davetiye alacağınızı garanti etmeyecektir, ancak kesinlikle şansınızı arttıracaktır.

Bir ITA elde ettiğinizi varsayarsak, önceden ayarlanmış istihdamınız aracılığıyla Kanada işgücü piyasasına hızlı bir şekilde entegre olmak için çok iyi bir durumda olacaksınız.

Kanada'nın yeteneklerinize değer verdiğini ve buraya göç etmenizi istediğini unutmayın. Sonunda IRCC kapılarını FSWP adaylarına yeniden açacak ve Ekspres Giriş sürecine şimdi başlamanız sizi
Kanada'ya göç etme hedefinize bir adım daha yaklaştırabilir

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları