Kanada’da eğitim ve göçmenlik

20.09.2021 16:49

BC PNP Tech Pilota day programı, Kanada’nın British Kolombiya Eyaleti'nde 2017 Mayıs ayında başlattığı, teknoloji alanlarında çalışanların özel olarak başvurabildiği nomination programlarından biri olarak bilinmekteydi.

British Kolombiya’da gelişen teknoloji sektörünün çok hızlı şekilde büyümeye başlaması ile birlikte ortaya çıkan yetenek ve çalışan açığının çok hızlı artması ile başlatılmıştı. British Kolombiya, Mayıs 2017'deki lansmanından bu yana 6.000'den fazla teknoloji çalışanının göçmenlik için aday gösterilmesini destekledi.

Günümüzde, BC Eyaletinde Teknoloji sektörü çok hızlı şekilde gelişmeye devam etmektedir. Bu nedenle Kanada Hükûmeti , BC PNP Tech Pilot programının isminde ” BC PNP Tech olarak değişiklik yaparak süresiz uzatma kararı aldı. Teknik eğitim veren kolejlerden ve üniversitelerden mezun olanların başvurabileceği bu program, öğrencilerin çok büyük ilgisini çekmeye devam etmektedir.

BC PNP Tech aday programının temel özellikleri, sektörün ihtiyaçlarına yanıt olarak hizmet, zaman çizelgesi, önceliklendirme ve etkileşime dayanmaktadır;

Hizmet:  Teknoloji işverenleri için özel bir BC PNP konsiyerji, göçmenlikprogramlarıvesüreçleriiçinözelbilgivenavigasyonyardımısağlar,

Güncellik: Kalifiye olan teknoloji çalışanlarına haftalık davetiyeler gönderilir ve bu sayede işverenler ve potansiyel çalışanları için bekleyiş en aza indirilir,

Önceliklendirme: Sektörün hızlı taleplerini karşılamak için göçmenlik işleme sırasında teknoloji uygulamalarına öncelik verilir.

Katılım: Teknoloji sektörü işverenlerine proaktif katılım faaliyetleri ve önemli sektör etkinliklerine katılım yoluyla sürekli destek sağlanmaktadır.

BC PNP Tech programının belirlediği teknoloji alanında 29 meslek bulunmaktadır. Bu mesleklerin arasında Bilgisayar Mühendisliği, Grafik Tasarımı,

WebTasarımı, Elektrik Mühendisligi ve daha birçok meslek bulunmaktadır. Başvuru listesindeki diğer mesleklerin isimleri aşağıdaki tıklayacağınız linkte yer almaktadır.

BC-PNP-Tech_Key-Technology-Occupations.aspx (welcomebc.ca)

Kanada teknik alanlardaki eğitimi, devlet okullarının yanı sıra özel kolejlerde sunmaktadır. Özellikle bazı kolejler bu programları ”CO-OP”; eğitim ve çalışma dönemi şeklinde eşit ağırlıklı olarak sunmaktadırlar.

Başvuruş artlarının biraz daha esnek olmasının yanı sıra, ekonomik olarak da uygundurlar. Aynı zamanda bu program hem eğitim hem de göçmenlik sürecinde hızlı bir değişim yaratmaktadır.

Öğrencilik döneminde haftada 20 saat çalışıyor olabilme izni yanı sıra, staj zamanında tam zamanlı çalışarak Kanada is tecrübesi edinebilirsiniz.

Kanada’da yasamak gibi bir hayaliniz varsa gerçekleştirmek için en büyük adımı atmış olursunuz.  Ortalama bir ya da iki yıl arasında değişiklik gösteren bu programlarda Kanada’daki iş sektörüne adım atıp, kariyer olarak ilerlemek istiyorsanız CO-OP programları sizin için vazgeçilmezdir.

Önümüzdeki yıllarda Kanada’da teknoloji eğitimi veren kolejler ve üniversiteler popular olmaya devam edecektir.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları