Kanada erken seçime gidiyor!

29.08.2021 16:26

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 20 Eylül için federal seçim çağrısında bulundu. Kanadalılar bir süredir Tredeau’nun seçim çağrısı yapmasını bekliyorlardı.

Tredau’nun Liberal Partisi anketlerde önde gitmesinin yanı sıra, Başbakan Tredeau, finansman duyuruları yapmak için ülkeyi gezmektedir. Hükümetin yasal olarak 2023'e kadar bir seçim yapması gerekmese de, anketler Liberallere desteğin yüksek olduğunu ve Trudeau'nun çoğunluk hükümeti denemesi için uygun bir an olabileceğini gösteriyor.

Seçim 2021:

Kanada partileri göçmenlik hakkında ne diyor?

Kanada'nın tüm büyük partileri, 2021 seçim kampanyasında göçmenleri destekliyor.

Diğer ülkelerin Afganistan'daki krizin ortasında bile mültecileri geri çevirmesine rağmen, Kanada onları karşılamaya kararlı gözüküyor.

Şu anda ülkeyi yöneten Liberal parti, 20.000 Afgan mülteciyi yeniden yerleştirme sözü verdi ve diğer büyük parti liderlerinin hiçbiri buna karşı çıkmamaktadır.

Ekonomik belirsizliğin ortasındaki pandemi sırasında bile, Liberal hükümet önümüzdeki üç yıl içinde göçmenlik hedeflerini 400.000'in üzerine çıkardı. Ancak, göçmenlik sisteminde çözülmemiş sorunlar bulunmaktadır ve seçim partileri göçmenlik sisteminin kolaylaştırılması ve hızlandırılması için vaatler vermektedir.

Kanada'da şu anda iktidarda olan Liberal partinin göçmenlik platformlarına bakış açılarını inceleyelim!

Liberal Parti

Justin Trudeau, Kanada Liberal Partisi'nin lideridir. Siyasi yelpazede, Liberallerin merkez sol olduğu söyleniyor.

Liberal Parti göçmenlik için 2021 seçim platformunu henüz açıklamadı. Parti, platform ayrıntılarını aşamalı olarak yayınlıyor.

Trudeau, yeniden seçilirse 20.000 Afgan'a kadar yeniden yerleştirme sözü verdi. Bu, Trudeau'nun kampanya yolunda yüksek sayıda mülteciyi kabul etmek için verdiği daha önce 2015'te Kanada'ya 25.000 Suriyeli mülteciyi kabul etmesi çağrısında bulunmuştu.

Trudeau ayrıca, ilk kez alıcılar için konutları daha uygun fiyatlı hale getirme sözü veriyor. Pandemi sırasında Göç Bakanı Marco Mendicino, göçmenlik sisteminin modernizasyonu için çağrıda bulundu.

Bazı eyaletler (PNP) başvurularını bu yılın başlarında dijitalleşmeye başladığından, ilerleme halihazırda devam etmektedir.

Liberaller, 2015'te iktidara geldiklerinden bu yana her yıl göçmenlik hedeflerini yükselttiler. Göçmenlerin Kanada toplumuna katkıları sayesinde artışı haklı çıkardılar.

Liberal Parti sözcüsü Brook Simpson, “Ülke genelinde yeni Kanadalılar çok çalışıyor - çocuklarımıza öğretiyor, hasta olduğumuzda bize bakıyor, yeni işler kuruyor ve iyi işler yaratıyor” dedi.

Ülkemiz ve işgücü üzerinde derin bir etkisi olan bir pandemiden çıkarken bu katkılara şimdi her zamankinden daha fazla ihtiyaç var” dedi.

Liberallerin başlattığı diğer girişimlerden bazıları, tarım - gıda işçileri için bir göçmenlik programı olan Tarım-Gıda Pilot Programı; belediyelerin göçmenleri aday göstermesine yardımcı olan Kırsal ve Kuzey Göçmenlik Pilot Programı; ve Atlantik Kanada işverenlerinin yabancı yetenekleri işe almasına yardımcı olan bir program olan Atlantik Göçmenlik Pilot programıdır.

Yazılarımızda Kanada’da Eğitim ve Göçmenlikle ilgili bilgi vermeye devam edeceğiz.

Şimdilik Hoşçakalın!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları