İş teklifi olmadan Kanada'ya göç; Saskatchewan PNP

27.10.2021 14:28

Saskatchewan Göçmen Aday Programı (SINP), Kanada'ya çeşitli göç yolları sunmaktadır.

Bir iş teklifi olmasa bile, Kanada'nın Saskatchewan eyaletinde yaşamak ve çalışmak istiyorsanız, belki de tam zamanı!

Kanada'nın PNP'si, göçün ülke genelindeki faydalarının daha dengeli bir şekilde dağıtılmasını sağlamak için tanıtıldı. Program, katılımcı illere ve bölgelere her yıl ikamet için belirli sayıda ekonomik göçmen aday gösterme fırsatı veriyor. PNP'ler bir eyaletten diğerine oldukça farklıdır ve her eyalet kendi adaylık şartlarını belirler.

Bir PNP aracılığıyla Kanada'ya göç etmek için, önce eyalet veya bölge tarafından aday gösterilmeniz gerekir.

• İş teklifi olmadan SINP'den nasıl göç edebilirim?

Saskatchewan, Batı Kanada'da bulunan bir eyalettir. Eyaletin ekonomisi öncelikle ormancılık ve balıkçılık gibi tarım ve doğal kaynak endüstrilerini temel almaktadır. Ayrıca, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinin ihtiyaç duyduğu tarım ürünlerinin üretiminde ve tedarikinde de büyük rol oynamaktadır.

Saskatchewan Göçmen Aday Programı (SINP), Kanada'ya göç için çok güzel olanaklar sunmaktadır. SASKATCHEWAN, SINP aracılığıyla eyalete yerleşmek isteyen Kanadalı olmayanları aday gösterir ve başarılı adaylara Kanada'nın daimi sakinleri olma fırsatı verir.

SINP kapsamında işletilen çeşitli programlar içerisinde, iş teklifi gerektirmeyen çok aktif iki eyalet programı bulunmaktadır. Birincisi, Saskatchewan Ekspres Entry bağlantılı akıştır, ancak, uygulamak için Federal Ekspres Giriş sisteminde aktif bir profile sahip olmak gerekir. Saskatchewan eyaletinden, eyalet adaylığı alan Ekspres Giriş adaylarına CRS puanına 600 puan daha verilir.

Bu ödül, Kanada daimi ikametgahı için başvurma şansını etkili bir şekilde garanti eder.

Bu akış kapsamında eyalet adaylığı başvurusunda dikkate alınmak için adayların, bir Ekspres Giriş profili oluşturmaları ve Saskatchewan'a yerleşmekle ilgilendiklerini ifade etmeleri gerekir.

İkincisi, Hızlı Giriş profiline sahip olmayı gerektirmeyen Saskatchewan “Çok Talep Gören Meslekler Kategorisi’dir”. İş gücü piyasası ihtiyaçlarını karşılamak için kalifiye işçiler getirmek için tasarlanmıştır.

Başvuru sahibinin hak kazanabilmesi için Saskatchewan'ın talep edilen meslekler listesinde yer alan pozisyonlardan birinde en az bir yıllık iş deneyimine sahip olması gerekir.

Saskatchewan düzenli olarak bu iki akış üzerinden davetiye sunmaktadır. Bu yıl şimdiye kadar 2.733 Saskatchewan Ekspres Girişi ve 3.433 Çok Talep Gören Meslekler Kategorisi'nden davet edildi.

2021 yılında bu iki yayın üzerinden bugüne kadar toplamda 6.166 davet yayınlandı. Kanada’da göçmenlik için sunulan yeni fırsatlardan yararlanmanız dileğiyle sağlıcakla kalın!

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları