İnce çizgiler...

29.08.2018 16:23

Kırışıklıklar yaşlanmanın kaçınılmaz bir parçası olabilir ama mümkün olduğunca bu ince çizgileri ve derin kırışıklıkları önlememiz mümkün…

Kırışıklıkları önlemek ve cildi sağlıklı bir şekilde koruyabilmek için erken davranmak birinci kural. Cilt koruma ve bakımı 20’li yaşlarda başlanmalı ve bir alışkanlık haline getirmeli. Çizgilerin oluşumunu geciktirirseniz, genç görünümlü ve canlı bir ciltle yol almanız mümkün hale gelir.

Alışkanlıklarınızdan kurtulun

Sigara dumanı yaşlanma sürecini hızlandıran, cildi gevşeten, kırışıklıkların görünümünü artıran ve sarkma sorununu tetikleyen zararlı bir alışkanlık. Cildinizin kan akışını zedeler ve kan dolaşımını ve dolayısıyla cildin nefessiz ve besinsiz kalmasına neden olur. Bu alışkanlığınızı terk edin.

Cilde uygun kremler kullanın

Örümcek Ağı kremi gibi, içerisinde kök hücre bulunan kaliteli bir antiaging kremi mutlaka kullanmanızı öneriyorum. Yaşlanma belirtileriyle mücadele etmenize yardımcı formüller, yüksek konsantrasyonlara sahip içerikleri olmasına dikkat edin.

Güneşe dikkat edin

Güneşten gelen UV ışınları aynı zamanda cilt yaşlanmasının da önemli bir nedenidir. Cildinizdeki güneş hasarını önlemek için, mutlaka en az 30 SPF’li güneş kremi sürmeye gayret edin. Güneş ışınlarının en kuvvetli olduğu saatlerde güneş koruyucusu sürseniz dahi, dışarıya çıkmamaya gayret edin.

Su tüketimi 

Cildin yaşlanmasını önleyen en önemli faktörlerden birisi de sudur. Gün içerisinde 2,5 - 3 litre su içerek cilt kırışıklıklarından kurtulmak mümkün. Su içme alışkanlığı olmayan kişiler bir sürahi içine atacakları limon, salatalık, nane yaprağı veya çubuk tarçın ile su tüketimini keyifli hale getirebilir.

Kahve de kuru ciltlerin en büyük düşmanıdır. Fakat kahve içildikten sonra üzerine mutlaka 2 bardak su içilmelidir.

İlk ince çizgiler genellikle 30’lu yaşların başında belirmeye başlar. Botoks, yumuşak doku dolgu gibi veya ameliyatsız Örümcek Ağı estetiği, size son derece güzel bir koruma sağlar. Botox bazı kırışıklıkların oluşumunu durdurur.

Medikal dolgular hem değişen kontür hattının şekillenmesine yardımcı olur, hem de kırışıklık tedavisi için etkili bir çözümdür. Ayrıca Örümcek Ağı estetiği, yavaş yavaş azalan kolajen yapınızın, tekrar üretilmesine destek olur, cildi tazeler ve canlandırır. 

Her cilt iyi bir bakımı hak eder.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları