Hoş geldin mi 2019?

02.01.2019 14:24

2018 yılı diğer geride bıraktığımız yılları hiç aratmadığına göre, 2019’un hoş geldiğini düşünmüyorum. 

Geride bıraktığımız yıllar içinde, insanlık tarihi açısından ülkemizde ve dünyada çok ilginç ve olumsuz olaylara tanıklık ettik. Dünyada ve coğrafyamızda hiçbir şey düzelmiyor, tersine kötüleşiyor. 

Güçlü olanların masumlara, güçsüzlere uyguladığı zulümlerin azalmasını temenni etmişim bir yıl önce bu günlerde kaleme aldığım yazıda, peki ne değişti? Tam tersi dertlerimiz sorunlarımız çoğaldıkça çoğalmış. 

Dünya coğrafyasının her neresinde ekonomisi zayıf, silahsız güçsüz bir millet varsa hele bunlar Müslüman ise zulme uğramış, öldürülmüş veya evlerinden, yurtlarından, vatanlarından yoksun bırakılmıştır. İnsanlık tarihi en yoksul olduğu, en kötü zamanlarında bile böyle acılar, dramlar yaşamış mı acaba?  

Emperyalist güçler sözde demokrasi ve insan hakları getireceğiz diye gittikleri her ülkede maalesef insanlık tarihi için utanç verici dramların, acıların yaşanmasına sebep olurken birçok ülkenin doğal zenginliklerine çökmek için gittikleri o ülkeleri parçalamış, iç savaşlara sürüklemiş ve hala daha kardeşi kardeşe kırdırmaya, öldürtmeye devam etmektedir. 

Aslında en acı olan ise onca zulüme, acıya, drama karşın hala ezilen, yok edilmek istenen toplumların üzerinde oynanan kirli oyunların farkına varılmasına rağmen hiçbir varlığın gösterilmemesi, herkesin ölümüne seyirci olmasıdır. 

Dünyanın başına bela olan emperyalist güçlerin şimdi tek hedefi var o da Türkiye. Türlü türlü kirli oyunlar sahneye koydular. Bölemediler, parçalayamadılar.  Allah'ın izniyle parçalayamayacaklar, bizi bölemeyecekler. 

Hainler biliyor ki artık Türkiye’yi ele geçirmenin tek yolu önce Türk milliyetçilerini yok etmekten geçiyor. Türk milliyetçilerinin içinde bulunduğu vahim duruma bakınca milletimiz ve ülkemiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunun hala sahnede olduğunu görmek mümkün.

Ben nasıl bir 2019 bekliyorum?

Bir olalım diri olalım, birlik olalım. Kirli oyunları birlikte bozalım diyorum. Hoşgörü ve bakış alanımızı genişletelim.  Bir birimizi ötekileştirmeyelim. Biat değil, Liyakata önem verelim. 

Kimsenin bize demokrasi, özgürlük ve insan hakları dersi vermesine fırsat vermeden kendi özgürlük ve insan hakları alanlarımızı genişletelim, demokrasimizi geliştirelim.    

Yeni fabrikalar kuralım. Öldürdüğümüz tarımı geliştirelim. Eti sütü dışarıdan alır durumdan kurtaralım ülkemizi. 

Bilme, teknolojiye yatırım yapalım. Gencecik beyinlerimizi dışarıya kaptırmak yerine kendi ülkemizde onlara imkânlar yaratalım. 

Türkiye her açıdan potansiyeli yüksek, zengin bir coğrafyaya sahiptir. Sağda, solda çare aramaya gerek yok, muhtaç olduğumuz her şey bizde mevcuttur

Bu vesile ile 2019 acıların unutulduğu, sevgi ve hoşgörünün geliştiği, sağlıklı, mutlu huzurlu bereketli bir yıl olsun. Yeni yılın stres ve sorunlardan uzak, iyi haberler alıp vereceğimiz, güzelliklerle dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları