Heyecan yeniden başladı

15.09.2020 13:40

Ülkemizde futbol heyecanı hafta sonu oynanan maçlarla yeniden başladı. Geçen sezon tüm dünyanın başına bela olan Koronvirüs’ten dolayı liglere ara verildi ve sonrasında ligler seyircisiz olarak haziran ayının sonlarına doğru tamamlanabilmişti. 

21 takımlı lige başladık

Ligler sona erdikten sonra TFF Yönetim Kurulu, yaşanan koronavirüs sürecinden dolayı ligden düşmeyi kaldırınca önümüzdeki sezon 21 takımla oynanacağı belli oldu. Yine Covid-19 salgınından dolayı 2020 Dünya Kupası bu yaz sezonuna ertelenince yoğun bir lig ile karşı karşıya kalacağımız ortaya çıktı. Takımlarımız çok fazla dinlenme şansı bulmadan yeni bir heyecana daha tekrar başladı. Lig öncesinde biz gazetecilerin çok sevdiği transfer sezonu da yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı oldukça sönük geçti de diyebiliriz. Bir zamanlar konuşulan ‘Çilekler gelecek. Yıldızları getiriyoruz’ şeklindeki demeçleri de fazla göremez olduk. 

Yine seyircisiz

Eski bir futbolcu olarak futbolun meyvesi goldür. Gol olmayınca futbolun tadı tuzu olmaz ama galiba meyvenin oluşumunda en büyük etken ise taraftarlardır. Koronavirüs’ten dolayı sezonu seyircisiz güç bela tamamlamıştık, virüs etkilerini devam ettirdiği için sezona seyircisiz başladık. Açıklanan bilgiye göre ilk yarı seyircisiz oynanacak. Tüm temennimiz bir an önce bu virüs belasının sona ermesidir.

Kim şampiyon olur?

Lig başlarken Süper Lig’imizde genelde 4 takım şampiyonluk parolası ile sezona başlardı ama geçen yıl Başakşehir’in şampiyon olması tüm işleri karıştırdı. Artık şampiyonluk yarışında adaylar çoğaldı. Anadolu takımları da Sivasspor, Alanyaspor ve Antalyaspor gibi takımlar biz de varız demeye başladı. Başakşehir’in şampiyonluğu diğer takımlara da umut olacak gibi duruyor. Ara başlıktaki sorunun cevabını şu anda zaten kimse bilmez. Dikkat çekelim diye yazdık. İnanın yeni başlayan lig bu yıl çok sıkışık takvimde ve 21 takım olacağı için yoğun maç trafiği içinde geçecek, Kadro genişliği olan bir takım avantajlı gibi görünüyor.

Sürprizlerle lige merhaba

Hafta sonu tüm maçları izledim. Büyük sürprizler tabii ki yaşandı. En büyük sürpriz geçen yılın şampiyonu Başakşehir lige yeni çıkan Hatayspor’a mağlup oldu. Yine geçen yılın flaş takımı Trabzonspor, sahasında oldukça favori çıktığı Beşiktaş’a 3-1 gibi bir skorla mağlup oldu. Başka bir şampiyon adayı Galataray, sahasında Gaziantep Futbol takımını 3-1 ile geçti. Geçen yıl ligde yokları oynayan Fenerbahçe ise deplasmanda Çaykur Rizespor’u 2-1 ile geçmeyi bildi.

Bir başka sürpriz ise Göztepe’nin sahasında Denizlispor’u 5-1 gibi bir skorla mağlup olmasıydı. Bizim bölgenin iki takımından Antalyaspor, geçen yıl Tamer Tuna ile başladığı çıkışını devam ettiriyor. Antalyaspor, sahasında Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup ederek ‘Bu yarışta bu yıl beni de yazın bir kenara’ mesajını net bir şekilde iletti. Bir başka temsilcimiz Alanyaspor ise geçen yılın flaş takımlarından Sivasspor’u deplasmanda 2-0 gibi net bir skorla mağlup etmesini bildi. İlk hafta sonuçları hiçbir şey ifade etmese de hanesine üç puanı yazdıran takımlar için lige galibiyetle başlamak moralli olmuştur. Önümüzdeki sezon yarış daha heyecanlı geçecektir. Şampiyon adayları çoğalması, Avrupa kupalarına gitmek isteyenlerin sayısının artması ve ligden 4 takımın düşecek olması bizleri oldukça keyifli bir sezonun beklediğinin işareti diyebilirim.

Hakemler lütfen dikkat

Yazımı noktalamadan öncede bir küçük not hakemlerle ilgili olacak. Lig bittikten sonra MHK başkanı ve kurulları değişti. Ancak daha ligin ilk haftasından bizler yine hakemleri konuşmaya başladık. Türk futbolunun marka değerini yükseltmek istiyorsak ben de fazla hakemlerin konuşulmasını istemem ama daha ilk haftadan inanın VAR sistemine rağmen bazı hakemlerin yapmış olduğu hataları görünce içimden ‘eyvah yine hakemleri çok konuşacağız’ dedim. Geçen yıllarda VAR yok iken ‘Hakem göremedi, pozisyonu kaçırdı’ sözlerine itibar ediyorduk ama şimdi VAR’a gidip pozisyonu tekrar tekrar izleyip yanlış nasıl karar verilebilir bunu da anlamış değilim.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları