"Her babayiğidin harcı değil

24.01.2020 16:53

Şöyle baktığımız zaman herkes bir yol tutturmuş gidiyor.. Gidin bakalım nereye kadar gideceksiniz... 
       
Bir grup, siyasilerin arkasına takılmış. Durmaksızın koşuyor. Güçlerine güç katmak için, bir karede yer almak için ellerinden gelen her türlü atraksiyonu yapıyorlar. Fotoğrafta yer almak onlara nasıl bir haz veriyor? Anlamak mümkün değil…

İnsan kendini ararken bir fotoğraf karesinde yok oluşunu bulabilir. İçerisinde yer aldığın o fotoğraf nasıl bir itibar sağlıyor ki onu da madalya kazanmış gibi sosyal medyalarında gururla paylaşıyorlar. Yahu biraz kendiniz olun kendi potansiyelinize inanın.  O kareye girmenizi vesile olan o ihtişamlı siyasilerin tamamı yolcu, hancı olan sensin, neden bunu anlamıyorsun kardeşim. 
İnsan egolarınızı bir kenara koyduğunda hayata bakış açısı da bir o kadar farklılaşıyor. İnsanın kendi kendine yaptığını bir başkası yapamıyor. Ego bütün hataların tetikçisi gibi ensemizde duruyor.

Klasik olacak ama büyüdükçe küçülmek en büyük erdem olarak karşımıza çıkıyor. 

Bu yüzden amiyane tabir ile hadi işinize bakın, her devrin adamı olmayın, net olun kendiniz olun, mümkünse insanlık erdemlerini önemseyerek hayatınıza devam edin. Deneyin, hiçbir şey kaybetmezsiniz.  Kimseye ahkâm kesmek akıl vermek gibi bir misyonum yok; ancak yaşadıklarımdan edindiğim birçok tecrübe ve gözlemlerim bana bunları söyletti. 
     
Maddi gücüm var şu siyasinin arkasında görüneyim, yok olmadı bunun arkasında poz vereyim, bunlar günü bile kurtaracak işler değil sadece bir aczi yeti ortaya çıkarır. Bu tiplere inanın çok gülüyorum.

Keşke insanlar içinde fabrika ayarları olsa ve anında her türlü istenmeyen tutum ve davranışlar ortadan kalksa silinse ve fabrika ayarlarına dönülse, ne güzel olurdu. Evet, fantastik bir şey belki istediğim ama yalan mı? Söylediğim tipte etrafımızda onca insan yok mu? Birileriyle fotoğraf çektirip oradan kendine bir referans çıkartan?  Gün gelir amirde gider memurda. Siz siz olun biraz yiğit olun... Kalben huzurlu olun. Yiğitlikte ne yazık ki ‘Her babayiğidin harcı değil’  diye...

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları