Helal olsun çocuklara

02.04.2018 10:43

Değerli okurlarım,

Eğitimdeki paranoyaları, öğretmenin performans notunu alevli alevli tartıştığımız şu günlerde, düşünce gücümüzü harekete geçiren'' Ajans'tan okuduğum tatlı bir haber gülümsetti beni.

Muş Bilim Sanat Merkezi'nde eğitim gören ortaokul öğrencileri TÜBİTAK destekli bir proje kapsamında görme engelliler için robotik ev terliği tasarlamışlar.
Bastonun yerini başka araçların alması gerektiğini düşünen çocuklar, kaza riskini azaltan, engellle karşılaştığında uyarı veren, daha sonra ayakkabıya dönüştürecekleri bir terlik icat etmişler.

Fen bilimleri öğretmenlerinin röportajları heyecan verici. Hocamız bunun sadece evle sınırlı kalmaması için gerekli çalışmalara devam edeceklerini söylüyor.
Bana da çok ilginç geldi. Aklımdan 'bari şu BİLSEM'DE çalışan öğretmenleri performans notu uygulamasından muaf tutsalar da hocaların motivesi kırılmasa' diye geçirdim.

Zira öğrenci, veli ve idarenin öğretmen için verdikleri not maaşları da etkileyecekmiş. Böyle riskler bilim insanlarını tedirgin eder. Hepimiz biliyoruz ki bilim para karşılığında gelişmiyor. Bir emek ve özverinin sonucu gelişiyor.

Biz gariban öğretmenler alışırız da bu performans işine, bırakalım da genç dimağları geliştiren bilim insanları bu tür işlerle uğraşmak yerine yüz akı projeleri hayata geçirmeye harcasınlar zamanlarını.

Sesimin ulaştığı mecralara sonsuz sevgi , dikkat ve saygıyla...

Haftanız bereketli, günlerimiz mutlu, yarınlarımız umutlu olsun...

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları