Haftanın galibiyeti Alanyaspor'dan

09.03.2021 12:06

Süper ligde haftalar ilerledikçe puan mücadelesinin kızışacağımı daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Genel olarak şampiyonluk mücadelesine çevrilen gözler diğer maçları gölgede bıraksa da aslında birkaç hafta sonra bütün maçlar büyük ilgi çekecek. İşin içine düşmeme mücadelesi girecek çünkü.

Galatasaray’ın kaybettiği iki puan, Beşiktaş’ın istikrarlı galibiyet serisini devam ettirmesi be Fenerbahçe’nin Konya’dan rahat bir skorla dönmesi şampiyonluk yarışını çok zevkli be çekişmeli hale getirdi. Artık oynanacak her maçın önemi çok büyük. İki önemli maça dikkatinizi çekmek istiyorum.

Beşiktaş-Fenerbahçe ve Galatasaray-Beşiktaş maçları şampiyonluk düğümünü çözebilir. Kazananın çok şey kazanacağı dokuz puanlık maçlar bunlar Beşiktaş-Fenerbahçe maçını kazanan çok önemli bir yol kat eder. Bu derbi berabere biterse Galatasaray kazanması halinde kaybettiği puan farkını kapatabilir. Galatasaray-Beşiktaş derbisine ise daha çok var. Bakalım o haftaya kadar neler olacak. Ancak şunu söyleyelim bir maç eksiğiyle zirvede yer alan Beşiktaş şu anda ligin en iyi futbolunu oynuyor.

Şampiyonluk mücadelesinde ben de varım demek isteyen Trabzonspor’un bu planlarını bozan ise Alanyaspor oldu. Bakasetas, eski takımına karşı ne yapacak bunu merak ediyordum açıkçası. Ama Alanyaspor rakibin öyle akıllı bir futbol oynadı ki Çağdaş Atan ve oyuncularını kutlamak lazım.

Davidson’un yıldızlaştığı maçta Alanyasporlu oyuncular derslerini iyi çalışmanın semeresini üç puanla aldı. Alan savunmasını rakibin etkili oyuncularına yakın oynayarak kontrollü adam savunması şeklinde oynayan güney temsilcimiz, haftanı galibiyetine imza attı.

Seyirci olmasa da Trabzon deplasmanından böyle bir galibiyet çıkarmak kolay iş değil. Beş haftadır galip gelemeyen Alanyaspor’un Trabzonspor karşısında aldığı galibiyet belki kara bulutları da dağıttı. Çünkü galibiyet ve başarılı sonuçlara alışan Alanyasporlu futbolseverler beş haftadır kazanamama istatistiği devam etseydi belki de artık yavaş yavaş eleştirilere başlayacaklardı.

Güney’in diğer temsilcisi Antalyaspor’a baktığımızda öyle bir istikrar yakaladı ki eleştirsek mi övsek mi bilemiyorum. Maç kaybetmiyor ama maç da kazanamıyor. Tam yedi haftadır Antalyaspor berabere kalıyor. Ersun Yanal takımın başına geldikten sonra daha büyük beklentiler içine giren kırmızı beyazlı camia kazanamama stresi yaşıyor tam anlamıyla.

Kasımpaşa maçında öne geçmenin sevince Thelin’in beraberlik golüyle kursaklarda kaldı. Antalyaspor şu anda 36 puanla ligin tam ortasında. Düşme hattıyla arada on puanlık fark var. Ancak hatırlarım 3 puanlı sistemde bu fark kapanmayacak bir fark değil.

Korkulu rüya yaşamak istemiyorlarsa Antalyaspor’un maç kazanması lazım. Ersun Yanal’ın kazanma adına şu anda oynattığı futbolu gözden geçirmesinde fayda var. Çünkü bütün tanımlar can havliyle oynuyor. Bakın Ankaragücü geldi Karagümrük takımı istanbulda yendi.

Maç kazanmayı unutan son şampiyon Başakşehir yine deplasmanda Gençlerbirliği'ni mağlup etti. Diyeceğim o ki alttaki takımlar kazanmaya başladı. Lig sonuna kadar rahat yok. Antalyaspor’un artık kazanması lazım.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları