Co-op Programları

07.08.2021 18:05

Kanada'ya gelirken öğrenci vizesinin yanı sıra, çalışma izni de alabilmenin en iyi yollarından biri de co-op programları ile başvuru yapmaktır.

CO-OP programları, yurt dışında iş tecrübesi kazanmak isteyen kişilerin, çalışma dönemlerini içeren eğitim programlarıdır.

Kanada’ya co-op programları ile gelen öğrenciler, eğitim kurumları tarafından anlaşmalı oldukları şirketlere çalışmak için yönlendirilirler. Bunun yanı sıra öğrenciler çalışmak istedikleri şirketlere de bağımsız olarak başvuru yapabilirler. Bu sayede, Kanada iş gücü piyasasının nasıl işlediğini öğrenebilir ve bunun bir parçası olabilirsiniz.

Co-op Programları sayesinde;

• İlginizi çeken alanda mevcut olan farklı CO-OP programlarını seçebilir ve mevcut iş piyasasında daha doğru karar verebilirsiniz. Bu şekilde, sadece ne yapmak istediğinizi değil, aynı zamanda mesleki konuda tecrübe edinebilirsiniz.

• CO-OP programları,

Kanada'da profesyonel geleceğinizi oluşturmak için belirleyici olabilecek şirketler ve kuruluşlarla iş ilişkileri kurmanıza olanak sağlar. Sadece alanınızda insanları istihdam eden şirketlerle iletişime geçmekle kalmayacak, aynı zamanda profesyonel kariyerinizde büyümeye devam edebilecek ve tavsiye alabileceğiniz aynı alandaki diğer profesyonellerle de tanışacaksınız.

Yurt dışında sosyal bir ağ oluşturup, kariyer  planlaması yaparken sağladığı avantajlardan yararlanabilirsiniz.

• Hiç şüphe yok ki bu, birçok öğrenci yurt dışı tecrübesine sahip olmak istemektedir. Fakat çok sayıda şirket deneyimli başvuru sahiplerini işe almak istemektedir. Kanada CO-OP programlarının öğretim yöntemi sayesinde, mevcut iş piyasasının zorluklarıyla yüzleşmeye hazır olacaksınız.

• CO-OP programının sağlayabileceği gelir, birçok uluslararası öğrencinin Kanada'daki konaklama sürelerini uzatabilmesini mümkün kılmaktadır.

• Öğrenciler program sonunda, çalışmış oldukları şirketlerde, takımlarının bir parçası olarak orada çalışmaya devam edebilme şansını elde edebilirler.

Öğrencilerin başvuru yapacağı eğitim kurumlarını seçerken dikkat edilmesi gerekenler;

• Başvuru şartları ve daha önceki eğitimleri

• İngilizce seviyeleri

• Programın fiyatı

• Öğrencilerin yaşamak istedikleri yer ve iklim şartları olarak değerlendirmelidirler.

•Eğitim alacağınız kuruma başvururken, çalışma izni alabilmek için öğrenci vizesi ile beraber başvurmanız gerekmektedir.

Sonuç olarak, Kanada'da uluslararası bir öğrenci olarak çalışmak ve profesyonel alanda kariyer yapabilmek CO-OP Kanada programları aracılığıyla ulaşılabilir bir hedeftir.

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları