Cildimize dikkat!

10.07.2020 12:43

Aylardır devam etmekte olan pandemi sürecinde normalleşme dönemlerine devam edilirken, birçok insan soluğu tatil bölgelerinde alırken bazı aileler ise sınavların geçmesiyle beraber tatil planları yapmaya başladılar. Ancak tabiki de bütün senenin stresini ve yorgunluğunu atmak isterken daha büyük stresler yaşamamak veya yaşatmamak için tedbiri elden bırakmamak, temizliğe ve Sosyal mesafemize dikkat etmemiz gerekiyor.

Bu yıl tatillerde sosyal mesafeye dikkat ederken geç gelen ama etkisini fazlasıyla hissettiren sıcaklara ve güneşe karşı da kontrollü olmamız gerekiyor.

Güneşin faydalarını hepimiz biliyoruz ancak bu faydaların içinde ki yanlış bilinen doğrular yüzünden cilt rahatsızlıklarına yol açmaktadır. Güneşin vücudumuzda ki D vitamini için faydasını en bilinen faydasıyken, yanlış güneşlenmeler D vitamini takviyesi yerine hiçbir fayda sağlayamamaktadır.

Bunun en güzel örneği de yılın büyük çoğunluğunu güneşli havalarda geçirdiğimiz Antalya’da D vitamini eksikliği rahatsızlığının en çok görüldüğü bölgelerden olmasıdır.

Yazın cildimizi en çok etkileyen şey güneş ışınları. Üstelik cildimizi korumadığımız takdirde güneş ışınlarının kalıcı hasarlar vermesi mümkün. Güneşlenmeseniz de dışarı çıkmadan önce mutlaka korumalı bir güneş kremi kullanmalısınız. Bu hem cildinizin yaşlanmasını yavaşlatmaya yardımcı olur hem cilt sağlığınızı korur hem de güneş lekelerinin oluşmasını engeller.

Cildinize uygun olmayan veya bronzlaşmak için kullanılan yanlış kremlerle birlikteCildin güneş ışınlarına daha fazla maruz kalması deri kanseri, cildin erken yaşlanması ve cilt lekeleri gibi zararlı etkilere yol açabilmektedir. Bu yüzden süresi ne olursa olsun, uzun süre güneşlenmek önerilmemektedir.

Cildinizin hassasiyetine göre en uygun faktörde güneş kremini seçmek çok önemlidir. Denize ya da havuza girildikten sonra da kullandığınız kremi tazelemek gerekmektedir. Suyla temasınız olmasa bile güneşe maruz kaldığınız süre boyunca kreminizi tazeleme sürenizi 2-4 saat aralığını geçirmemeye dikkat etmek gerekiyor.

Cildinizde oluşan lekeler, yanıklar veya aşırı yanma rahatsızlıklarında mutlaka bir uzmana danışmalısınız ve kulaktan dolma eski bilgilerle yanlış tedavilere yönelmemelisiniz. Cildinizi korumak ve gerekli durumlarda tedavi uygulanması için bir uzmandan destek almanız gerekmektedir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları