Bu yazı 80 yıl sonra yazıldı; 800 yıl sonra da yazılacak : O

10.11.2018 11:09

En sevgili ölümlerin ertesi gün unutulduğu bu hızlı ve vefasız dünyada, tam 80 yıldır bütün halk O’nun için gözyaşı döküyor. Tam 80 yıldır zerre kadar unutulmadı. Nesillerdir saygı duyuluyor. Sevgiler arttıkça artıyor. Gün geçtikçe çoğalan bir saygı O’nun ismi etrafında yükseliyor. Mustafa adının anlamı gibi “seçilmiş” bir dünya lideri Türk halkına nasip olmuş. Ne mutluluk, ne şans. 

Tam 80 yıldır her 10 Kasımda dokuzu beş geçtiğinde hayat duruyor. Tüm halk sessizce ve gururla ve sevgiyle O’nun anısı önünde dimdik ayakta duruyor. Trafik duruyor, işler duruyor, hayat ve zaman donuyor: O’nun için. Anıtkabir’de, Dolmabahçe’de ve dağlarda ve köylerde, denizlerde, kentlerde… Her yerde askerler, memurlar, çocuklar, büyükler herkes O’nu anıyor. Ellerinde karanfiller, ellerinde bayraklar, yüreklerinde minnet dolu bir sevgiyle O’nun fikirleri etrafında kenetleniyor.

80 milyon kişi 80 yıl sonra da, yeryüzünün en devrimci ve en yürekli kahramanını gözlerindeki yaşlarla selamlıyor. Dünyanın hiçbir yerinde 80 yıl sonra ölümüne samimiyetle yas tutulan hatıraları bunca canlı tutulan bir lider daha yok. Dünyanın hiçbir yerinde ve hiçbir zamanında ayrımsız tüm ulusun saygı ve sevgi duyduğu böyle bir lider daha yok. Böylesine birleştirici bir güç dünyaya bir kez geldi ve bu aydınlık güç Türk halkına nasip oldu.

“Türkiye’nin kurtarıcısı ve uygarlığa taşıyan büyük lideri” diye dünyada kıskançlıkla anılır da en kötü düşmanı bile tek kötü söz söyleyemez övgüden öte.

Bugün 10 Kasım, 56 yıllık ömrümde her yıl aynı tarihte gördüğüm sevgi selinin yıllar geçtikçe artması olağanüstü bir anlamayı çoğaltıyor. Eğitim düzeyimiz arttıkça, O’nun gerçekleştirdiği olağanüstü işleri anlama/kavrama düzeyi daha çok artıyor. Her 10 Kasım'da en minik çocukların ellerinde bayraklarla O’na koşması yüzyıllar geçse de Atatürk’ün aziz hatırasının asla eksilmeyeceğini gösteriyor.

Tam 80 yıldır tüm halk O’nun ideallerini ve fikirlerini paylaşıyor. Tam 80 yıldır tüm halk O’nun ebedi sevgisiyle o derin mavi gözlerine ve o şık karizmasına bakarak hatırasını yaşatıyor. Tam 80 yıldır bu halk O’nun armağan ettiği özgür vatan toprakları üstünde O’nun armağan ettiği birey özgürlüğüyle O’nun için sevgiyle gözyaşı döküyor.

Tam 80 yıldır sirenler dinmiyor. Zorla ya da yasayla değil; her kesimden halkın kendi iradesiyle ve isteğiyle çaldığı traktör, otomobil, tekne sirenleriyle saygı duruşuna geçiliyor. Her inanç, her kültür, her etnisiteden tüm halkın ortak değeri olarak her geçen yıl O’nun etrafında kenetleniyor, her geçen yıl O’na daha çok yaklaşıyoruz.

Selam olsun sana Sevgili Atatürk.

Vatan ve halk sana minnettardır.

Defalarca selam olsun sana Eşsiz Lider

Aziz hatıranın önünde saygıyla eğiliyoruz.

Ve sana ve de emanetine

gereğince layık olmak için de

Son gücümüzle çalışıyoruz...

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları