Bu rezilliğin sorumlusu kim ?

04.06.2015 13:11

Tatilmanya.com adında bir internet sitesi ucuz tatil vaadiyle onlarca kişiden topladığı paralarla siteyi de kapatarak sırra kadem basmış.

Web sitesi üzerinden online satın aldıkları otellere giden tatilciler, görevlilerin “Adınıza bir rezervasyon yok” cevabı üzerine dolandırıldıklarını anlıyor ve adeta çılgına dönüyor.

Bu bir değil, iki değil… Daha önce de benzer dolandırıcılık vakaları defalarca yaşandı. Her seferinde birileri vatandaşı tokatlıyor, geride binlerce mağdur bırakıyor. Görülüyor ki hala tedbir alınmamış. Hala akıllanmamış ders almamışız…

Ne gariptir vatandaşımız da bu tuzağa düşebiliyor. Satın aldığı ürünün doğruluğunu güvenilirliliğini sorgulamadan parasını ödüyor…

Kimdir bu mağduriyetlerin sorumlusu?

Bu tür satış yapan siteleri kim denetler?

Kültür ve Turizm Bakanlığı mı?

TÜRSAB mı?

Meslek örgütleri mi?

Maliye, polis ve bilişim suçlarından, dolandırıcılardan sorumlu yetkililer, neden bu tür vakalar sıklıkla bizde yaşanır? Kanunlarımız mı yetersiz? Yoksa siz mi yetersizsiniz?

Televizyonlara, gazetelere çıkıp boy gösteren, konuştukları vakit mangalda kül bırakmayan koltuk sevdalılarına sormak istiyorum; Türkiye’de bu kaçıncı dolandırıcılık vakası, sayısını hatırlıyor musunuz?

Vatandaş devletine, kurumlarına güven duyduğu için mi bu rezillikleri yaşıyor acaba? Yoksa biliçsiz tüketici olduğu için mi?

“Tatilmanya” gibi binlerce web sitelerinde tesislerinin boy boy fotoğraflı reklamı, tanıtımı yayınlanan otel sahipleri bu dolandırma olaylarında sizin hiç mi payınız yok? Otelinizi pazarlayan bu tür sitelerden güvence, teminat istemiyor musunuz?

Kasasında milyon dolarları olan STK’lar; satış izni verdiğiniz, sitelerinde bilmem ne güvencesiyle diye logolarınızı kullanan bu online satış acentelerini denetlemiyor musunuz? Üyelerden para toplayıp bol bol gezilerde, yemede içmede boy göstermek dışında sizler ne iş yaparsınız?

İşin asıl sorumlusu olan reklam ve rekabet kurumları, Kültür ve Turizm Bakanlığının ilgili memurları vatandaşınız ucuz tatil vaadiyle dolandırılıyor, haberiniz var mı? Keyfiniz rahatınız yerinde mi acaba?

Yaz aylarında tatilciyi mağdur eden dolandıranların haberlerini yapmaktan biz bıktık usandık ama asıl bu işi denetlemekle mükellef olanların sadece bir olay olduğunda “asarız-keseriz-en ağır cezayı veririz” söyleminin dışında kılları bile kıpırdamıyor olması çok üzücü.

Arama motorlarına “ucuz tatil” “bilet” “otel” diye yazdığınız vakit karşınıza binlerce online satış yapan web sitesi çıkıyor. Bir yazılım şirketine parayi verince sizinde bir online satış siteniz olabiliyor. İçeriğinde yazılanlar çizilenler verilen vaatler doğru mu? Güvenilir mi?

Bu işlerin sorumlusu, sahibi sahiden kim, kim denetliyor bunları?

Vatandaş yeter artık diyor!

Bilmem sesini duyan var mı?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları