Böcek’ten çok güzel hareketler bunlar

22.02.2020 13:39

 Gazipaşa’nın Karalar Köyünde Hikmet Amca bir gün önce yaşadığı bir olay yüzünden canı sıkkın sobanın başında oturmaktadır.  Birden bire tahta kapısı tak…

 Gazipaşa’nın Karalar Köyünde Hikmet Amca bir gün önce yaşadığı bir olay yüzünden canı sıkkın sobanın başında oturmaktadır.  Birden bire tahta kapısı tak tak diye çalar. Kapıyı açtığında birde ne görsün, karşısında Antalya Büyükşehir belediye başkanı Muhittin Böcek duruyor. Televizyonlardan akşam ajanslarını izleyen Hikmet Amca başkanı hemen tanır. 
 Hikmet Amca Böcek’i içeri buyur eder. Sobanın başında ısınmış su vardır. Hanımına söyler güzel bir çay demlenir. Çaylar yudum yudum içilmeye başladığında başkan Böcek, ‘başın sağ olsun Hikmet Amca inan duydum içim cız etti. İlk gün gelecektim ama gelemedim’ der. 
 Hikmet Amca önce biraz şaşırır, ‘Başkanım buraya kadar gelmişsiniz ama zannımca bir yanlış bilgi vermişler size, bizden kimse rahmetli olmadı’ der. Başkan Böcek ‘ yahu olur mu senin ’Sarı Kız’ öldü ben biliyorum’ der. Hikmet Amca ‘ başkanım benim bir kızım var o da sarı değil gara, herkes ona zaten ‘garagız’ diye seslenir’ der.
 Başkan Böcek ‘ Hikmet Amca anladım ben senin inekten bahsediyorum. Geçen hafta kaybetmişsin bir hastalık yüzünden, o yüzden sana baş sağlığına geldim’ der. Hikmet Amca sevinse mi, üzülse mi bilemez.  Allah Razı olsun başkanım der. Hoş sohbet bir on dakika daha sürer. Başkan ‘ bana müsaade’ der.  Hikmet Amca kapıyı açar. Başkan Böcekle tam vedalaşırken aklına köylerinde su sorununun söylemek gelir.  ‘Başkanım bizim köyün yaylasında su sorunumuz var. Bi rde yollarımız sıkıntılı’ der.  Başkan Böcek, ’Ya ben kaç yüz kilometre öteden sana başsağlığına geliyorum. Şimdi yolları da yaparız ne olacak ancak bir iş planı var sırası gelince hallederiz’ diyerek vedalaşarak geri döner. 
 Gazipaşa ziyaretinin ertesi günü, Başkan Böcek Çakırlar’da hemşerilerini, ziyarete gider. Bir de ne görsün Fatma Abla’nın kümesine tilki girmiş kadın kapının eşiğinde ağlayıp durur. Böcek ‘ ne ağlıyorsun Fatma Bacı? Kaç tavuk kapmış tilki? Diye sorar. Fatma abla ‘12’ der. Böcek hemen yanındaki elamanlara talimat verir. Derhal Fatma Ablanın 12 tavuğunu alalım verelim der. Fatma abla ‘ Allah razı olsun başkanım’ diyerek başkanı yolcu eder. Tam başkan arabaya bineceği zaman Fatma Abla ‘ başkanım bizim bu imar sorunu ne olacak? Diye sorar Başkan Böcek’ Fatma aba ben senin tavuğunu anında aldırdım. İmar problemini günü gelince elbette çözeceğiz’ diyerek uzaklaşır. 
 Başkan bir gün makamındadır. Turizmdeki gelişmeleri masaya yatırmak için dünyanın birçok ülkesinden Antalya’ya gelen bir heyeti kabul eder. Heyettekiler İngilizce konuşarak anlaşırlar. Böcek tercümanı aracılığı ile heyetle iletişim halindedir. Konu hararetle bir noktaya taşınmışken, birden bire kapı açılır. İçeri giren Fatma Abladır.  ‘Başkanım bana 12 Tavuk aldırdın emma bu tavukların hiç biri gunnacı çıkmadı. Bende hepsini kestim, garip gurabaya dağıttım. Bana alıverecesen gunnacı tavuk alıver. Yemin olsun her gün sana da dört yumurta vericem’ der. 
  Heyet şaşkın bir şekilde olaya yabancı kalmış olanları hayretle izlemektedir. Başkana sorarlar ‘ Bu kadın kim ‘ diye. Başkan Cevap verir: ‘Tavuklarını tilkiye kaptıran Fatma Abla.’ 
  İroni bir olay nasıl da size gerçek gibi geliyor. Değil mi, Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmek zor işmiş vesselam.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto