Böcek fena yakalandı

17.02.2020 17:09

     Büyükşehir belediye başkanı Muhittin Böcek geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenledi. Son derece özensiz, ciddi hiç bir araştırma yapılmadan sadece…

     Büyükşehir belediye başkanı Muhittin Böcek geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenledi. Son derece özensiz, ciddi hiç bir araştırma yapılmadan sadece gündemi değiştirmek için yapılan bu toplantının gündemi Konyaaltı Sahil Projesi'nde satın alınan eşyaların fiyatları ile ilgiliydi.

     İlk başta Böcek’in yaptığı anlatımlara bakınca bir anda infial koptu, Türel nasıl böyle bir hata yapabilirdi? Öyle ki bir çok ulusal kanalda Böcek’in yaptığı basın toplantısı yer buldu. Bir banka verilen paradan tutunda işletmeci firmanın verdiği dükkanların kira bedellerine kadar Böcek anlattıkça anlattı. Amacına da anlık bir şekilde ulaştı. 

     Kimse yahu sen bir senedir ne yaptın? Antalya’ya bir çivi çaktın mı diye soracağını bildiği için sanıyorum gündemi değiştirmek zorunda olduğunu hissettiği için hazırlanmış bir basın toplantısı olduğu çok belliydi. Olsun bir hafta boyunca kendini konuşturmayı başardı.

     Bu sığ bir gündem manipülasyonuna karşı Türel tüm sorulara belgeleri ortaya koyarak basın toplantısı ile cevap verdi. Ancak bana göre Türel’in anlattıkları içinde asıl tartışılması gereken konu Konyaaltı Kent Meydanı ile olan kısımdır. 

     Bildiğiniz üzere Konyaaltı Kent Meydanı Türel’in birinci döneminde başka bir siyasi partide olmasına rağmen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e bedelsiz bir şekilde verdi.  Amaç yeni gelişmekte olan Konyaaltı İlçesine bir meydan kazandırmaktı. Peki, Böcek ne yaptı? Bu meydanı birilerine kiraya verdi. Evet, belediye olarak kiraya verebilir. Bunda bir sakınca yok, fakat Böcek Türel’i sahil projesinde eleştirirken kira gelirlerini düşük diye eleştirirken kendi verdiği meydandan neredeyse belediye para almıyor. Çünkü komik bir rakama burayı bir işletmeye kiraya verdiği çok belli. 

     Şimdi gelin size Türel’in basın toplantısında söylediği konular üzerinden biraz teknik bilgi vereyim. ‘Konyaaltı Sahil Projesi toplamda 1 milyon 100 bin metrekare. Bu alan içerisinde proje kapsamındaki kapalı mekan ticaret alanı ise sadece 8000 metrekare.

     Oysa Konyaaltı Kent meydanında yaklaşık 3 bin metrekarelik ticaret alanı var. Bugün itibarıyla Konyaaltı Belediyesi bu ticaret alanından yılda ne kadar kira geliri alıyor? Biliyor musunuz? Sadece YILDA YÜZBİN LİRA. Yani Böcek’in ihale ettiği Konyaaltı Kent Meydanında dükkan başı aylık ortalama kira ücreti sadece bu yıl rakamları ile 676 Türk Lirası'na geliyor. Peki Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Konyaaltı sahilindeki belediye geliri ne kadar biliyor musunuz? Bu sene itibarı ile 15.000.000 TL. 3 bin metrekareden alınan yıllık 100 bin lira mı kamu zararıdır yoksa 8 bin metrekareden alınan 15 milyon mu kamu zararıdır? Bu sorunun cevabını Böcek verebileceğini sanmıyorum.  Bu arada bir yıldır sadece Kepez’e bir kasap açarak Antalyalılara hizmet veren Böcek yanında çalıştırdığı danışmanları bir kez daha gözden geçirsin, çünkü kasap açtırmayı marifet bilen yalakaların makam için nasıl birilerini sattıysa seni anında satarlar. Benden söylemesi…

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto