Biz ve Kanada...

27.04.2023 22:16

Kanada'nın Türkiye ve Suriye'deki duruma verdiği yanıtın bir parçası olarak, Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık birimi (IRCC), mülteci başvuru sahipleri de dahil olmak üzere depremlerden etkilenen kişilerin geçici ve daimi ikamet başvurularına öncelik vermektedir.

IRCC ayrıca, halihazırda Kanada'da bulunan Türk ve Suriye vatandaşlarının kalış sürelerini uzatmalarına izin vermek için adımlar atıyor ve önümüzdeki günlerde daha fazla açıklama yapacaktır.

Canada Göçmenlik Bakanı Sean Fraser, depremlerin neden olduğu yıkım nedeniyle şuanda evlerine dönemeyecek olan Kanada'daki Türk ve Suriyeli geçici sakinleri desteklemek için yeni göç önlemlerini açıkladı. 29 Mart'tan 25 Eylül 2023 tarihine kadar, Türk ve Suriye vatandaşları, statülerini ücretsiz olarak uzatmak için başvurarak okumaya, çalışmaya veya ailelerini ziyaret etmeye devam edebilirler. IRCC ayrıca halihazırda Kanada'da bulunan Türk ve Suriye vatandaşları için açık bir çalışma izni yolu sağlayacaktır. Bu önlemler, Kanada'daki geçici statülerini uzatmak ve statülerinin arasında geçiş yapmak isteyen Türk ve Suriye vatandaşlarının işini kolaylaştıracaktır.(iş, öğrenci, ziyaretçi gibi).

Buna ek olarak, Türkiye’de ve Suriye’de bulunan Kanada vatandaşları için,seyahat belgelerini kaybetmiş olabilecekleri göz önüne alınarak,vatandaşların daimi ikamet vizesi için,onaylanacak geçici bir pasaport veya seyahat belgesi bulundurma zorunluluğundan feragat edecektir. IRCC ayrıca, geçici pasaportlar, sınırlı geçerliliği olan pasaportlar veya acil seyahat belgelerinin yanı sıra Kanada vatandaşlık sertifikaları ve daimi ikamet seyahat belgeleri için ücretlerden muaf ederek Kanada vatandaşlarının ve Türkiye ve Suriye'den daimi ikamet edenlerin Kanada'ya dönmelerini kolaylaştırıyor.

Etkilenen bölgelerden gelen yeni ve mevcut geçici ve daimi göçmenlik başvurularının tümü öncelikli olarak işleme alınmaktadır. Bu, Kanada vatandaşlarının ve Kanada daimi sakinlerinin yakın aile üyeleri için ziyaretçi vizesi başvurularını içerir.

8 Şubat 2023 itibariyle, Türkiye ve Suriye'den devam eden 16 bine yakını IRCC göçmenlik başvurusu vardı. Bunlardan ,yaklaşık ‘ 750 göçmenlik ve 920 vize başvurusu', depremlerden etkilenen bölgelerdendi. Kanada'nın Türkiye ve Suriye'deki duruma verdiği yanıtın bir parçası olarak, Kanada Hükümeti, mültecilerin yeniden yerleştirilmesi başvuruları da dahil olmak üzere, yıkıcı depremlerden etkilenen kişilerin geçici ve daimi ikamet başvurularını öncelikli olarak işleme koymaktadır.

Bu yeni önlemler,  depremlerden kişisel olarak etkilenenlerin deniz aşırı başvurularına öncelik vermek için halihazırda devam etmekte olan çalışmalara dayanmaktadır. Etkilenen bölgelerden gelen yeni ve mevcut geçici ikamet başvurularının yanı sıra mülteci yeniden yerleştirme başvuruları da dahil olmak üzere daimi ikamet başvurularının tümü öncelikli olarak işleme alınmaktadır.Bu, Kanada vatandaşlarının ve Kanada daimi sakinlerinin yakın aile üyeleri için ziyaretçi vizesi başvurularını içerir, böylece Kanada'daki sevdiklerine katılabilirler.

Kanada'nın yeniden yerleştirme sürecinde, başvurularının işleme konmasını beklerken ciddi şekilde etkilenen mültecilere geçici barınak sağlamak için bölgedeki United Nations ile birlikte çalışıyor. Bölgedekiinsanlarınihtiyaçlarınıyakındanizlemeyedevamediyor. Yardımlarından dolayı Kanada hükumetine çok teşekkür ederiz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları