Bayram ve 30. yılımız…

28.07.2014 06:02

İslam Âlemi için kutsal aylardan biri olan bir Ramazan’ı daha uğurluyoruz.
Evet, bugün bayram…
Tabii ki yaşadığımız bazı sıkıntılar nedeniyle bayramı bayram havasında kutlayamıyoruz.
Kutlasak bile hepimizin içimiz buruk. Hem mesleki, hem insani açıdan etrafımızda olup bitenlere baktığımız vakit, evet, bayram havasında değiliz arkadaş!
Gazeteciler olarak, başta özgürlükler olmak üzere sosyal hak ve kazanımlarımız konusunda maalesef ciddi sıkıntılarımız var. Bunları çözmek, kaybettiğimiz itibar ve güveni yeniden sağlamak mümkün mü, bilmiyorum ama çok çalışmamız gerektiğini iyi biliyorum.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak bu yıl 30. kuruluş yılımız. Cemiyetimiz 30 yılı aşkın gerek üyelerine gerekse ülke ve kent çıkarları adına pek çok projelere imza atıp çözümüne katkı sağlamıştır. Bugünleri görmemizde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.
Cemiyetimizin sadece benim dönemimdeki mesleki proje ve Antalya’ya katkılarını buradan yazmaya kalksam inanın, sayfalar yetmez.
Ama yine de birkaç kelimeyle cemiyetimizin çalışmalarını ve misyonunu özetlemek istiyorum. Üyelerimize yönelik yaptığımız çalışmaların en başında mesleğimizin saygınlık kazanması, üyelerimizin sahada karşılaştıkları sorunların çözümü, meslektaşlarımızın iyi ve kötü günlerinde örgütünü yanlarında hissettikleri bir yapıyı oluşturmak adına samimiyetle yazmak isterim ki özel çaba sarf ediyoruz.
Dernekçiliği klasik yapının dışına taşıyarak sanki her birimizin kendi işiymiş gibi tamamen gönüllülük esasına dayalı olan bu görevi kutsal saydık ve gece gündüz demeden gelecek kuşaklara sağlam, kurumsallaşmış bir örgüt bırakmak için çalışıyoruz. Bize meslektaşlarımızdan ne tür sorun gelirse anında çözüm için seferber oluyoruz.
Şahsen ben üç konuya çok önem veriyorum:
Sağlık, eğitim ve sosyal dayanışma.
İşte bu amaçlar doğrultusunda bugüne kadar hemen hemen her yıl sportif faaliyetler, geziler, piknikler, sağlık taramaları, mesleki yarışmalar, yurt içi ve dışı faaliyetler, eğitim çalışmaları ve de en fazla önem verdiğimiz 60 civarındaki öğrencimize sağladığımız eğitim bursu, çalışmalarımızdan sadece bir kaçı…
Cemiyetimiz Türkiye çapında yaptığı projelerle lider, saygın ve en çok üreten, çalışan gazeteci örgütleri arasına girmiştir. Son olarak önce mesleki açıdan bölgesel güç birliği oluşturmak üzere yola çıktığımız Akdeniz Gazeteciler Federasyonunu kurduk. Daha sonra da 8 kardeş federasyonumuzla birlikte Türkiye’nin en büyük meslek örgütü olan Gazeteciler Konfederasyonu kurucuları arasında yer aldık.
AGF’nin Genel Başkanlığı ve TGK’nın ise Genel Başkan Yardımcılığını üstlenerek çok yakında mesleğimizin çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgili özel çalışmalar yapacağımızı açık yüreklilikle yazmak isterim.
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu olarak Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğümüz ile birlikte bir Akdeniz Ülkeleri Medya Forumu yapma hazırlığı içindeyiz. Ülkemizin ve temsil ettiğimiz illerimizin tanıtımına mesleğimize ciddi katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu forumu Şubat ayı içerisinde gerçekleştirmek istiyoruz.
Başta da yazdığım gibi yapacak çok işimiz var. Sizlerin destekleriyle bu hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Umarım güven ve desteğinize, sevginize layık oluruz.
Küresel dünya hareketi içinde ülkemizin de zor bir süreçten geçtiğini biliyoruz. Etrafımız yangın yeri gibi. Suriye’de, Irak’ta kardeşkanı akmaya devam ediyor. Son olarak İsrail’in Gazze’ye havadan ve karadan yaptığı saldırılarda maalesef masum insanlar, çoluk çocuk demeden katlediliyor.
Mısır, Libya, Afganistan, Pakistan, Lübnan gibi tarih boyunca ilişkide olduğumuz ağırlıklı Müslüman toplumlar üzerinde baskılar giderek artıyor. Bu topraklardaki tüm huzursuzluklar bizi siyasi ve ekonomik açıdan ilgilendiriyor. Tüm bunların yanında kendi içimizde yaşadığımız siyasi sorunlar, kutuplaşmalar ve gerginlikler çok daha derin mevzular olarak karşımızda duruyor.
Okuduğunuz gibi sorunlarımız, dertlerimiz, kederlerimiz çok fazla. Elbette pes etmek yok. Şimdi daha çok çalışma, daha çok bir birimize kenetlenme zamanı.
Bayramlar bu tür birlikteliklere önemli bir vesiledir. Dargınların barıştığı, yardımlaşmanın kutsal sayıldığı önemli bir gündür bayram.
Bu vesileyle Antalya Gazeteciler Cemiyetinin yılda iki defa yayınladığı BAYRAM Gazetesine verdiğiniz destek dolayısıyla meslektaşlarım ve cemiyetimiz yönetimi adına teşekkür ediyorum. İkinci teşekkürümü ise arkamızda dimdik duran üyelerimizin desteğinedir. Sizlerin desteğini, enerjisini almadan başarı elde edemeyiz. Her şey için teşekkürler.
Nice bayramlarda buluşmak ve kucaklaşmak umuduyla…
Sağlık, mutluluk ve huzur içinde esen kalın!

(AGC BAYRAM Gazetesi)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları