Antalya'da STK olmak

04.11.2019 11:32

AMEIFA” Anadolu ve Ortadoğu Uluslararası Dostluk Derneği  2016 yılından beri yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenlemekte, siyaset üstü ve hiçbir üyesinin siyasi beklentisi olmadan tamamen sivil toplum ve Filantropi bilinci ile  sosyal sorumluluk projeleri üretmekte olan uluslararası bir dernektir.

Merkezi Antalya’da olan derneğin ayrıca Katar – İran – Afganistan – Cezayir – Azerbaycan – İstanbul – Ankara ve Van temsilcilikleri bulunmaktadır.

Dernek yabancı uyruklu  üyelerinin de katkılarıyla Antalya Kent Konseyi'nde, eğitim komisyonu ve toplum komisyonu ile kadın meclisinde, Konyaaltı Kent Konseyi'nde Tarım, çevre ve şehircilik komisyonu ile yabancılar meclisi, kadınlar meclisi ve Konyaaltı Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nda görev üstlenerek, yaşamakta olduğu kentine katkı sağlayacak proje fikirleri geliştirmekte ve süratle uygulamaya geçmesi için çalışmalar sürdürmektedir.

AMEIFA Derneği'nin birinde kurucusu olduğu iki platform üyeliği de vardır. İştirakçisi olduğu ve Avrupa Birliği Hibe Programı'ndan destek alarak sürmekte olan Antalya Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği liderliğinde 17 kuruluş tarafından sunulan SivilAnT® - Antalya Sivil Platformu projesi kapsamında kurulan Antalya Sivil Platformu üyeliği ve bir diğeri de yaklaşık 38 dernek,vakıf ve Sivil Toplum kuruluşunun yer aldığı  Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformu (ANTBİRKAP) yönetim kurulları üyeliği bulunmaktadır.

Dernek üyeleri, geliştirmekte oldukları fikirlerini Avrupa Birliği Hibe Projeleri yazmanın,projelere iştirakçi ve eş başvuran olmanın dışında bir çok sosyal sorumluluk etkinlikleri de gerçekleştirmektedir.

En önemlilerinden biri de Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun Türkiye’mize, Alanya’mıza üç yıl önce kazandırdığı merkezi Kanada’da bulunan Anca Vakfı’nın III.Bölge Dünya Otizm Festivali'dir.

AMEIFA üyeleri bu festivale üç yıldan beri maddi manevi katkı sağlamanın haklı gururunu yaşamaktadırlar.

Alanya’da bulunan Otisium Otizm Yaşam Spor Kulübü‘nün başarıyla organize ettiği, T.C Dışişleri Bakanlığı, T.C Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, Alanya Kaymakamlığı'nın yanı sıra birçok kamu kurum kuruluşları ile özel sektör işletmeleri de bu festivalde yer almaktadır.

Yurt içi ve Yurt dışından otizmle alakalı onlarca Vakıf ve Dernek Üyesi otizmli bireylerin aileleri ile birlikte katılım sağladığı festivalde bu yıl AMEİFA Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı'ndan sağladığı bir kısım konaklama desteği ile 118’i yurtdışından olmak üzere 518’i konaklamalı 636 kişi yer almıştır.

Asia Beach Resort & Spa Otel Kongre Salonu'nda otizm ile alakalı dünyadaki son gelişmelerin yerli yabancı konu uzmanı katılımcıların sunumlarıyla ailelerin bilgilendirilmesi sağlanmıştır.

Sahnede günlük hayatlarında yaşadıklarını dile getiren anne babalar birbirleriyle etkili tecrübe paylaşımlarında bulunma fırsatı yakaladılar. Ayrıca yerli yabancı onlarca otizmli çocuğumuz üç gün boyunca muhteşem sahne performanslarıyla katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattılar.

İstanbul’dan gelerek tüm katılımcılara gerek sahnede gerekse sahne dışında sazı ile oldukça keyifli saatler yaşatan Yıldırım Beyazıt için ayrıca bir sayfa açıp sevgili annesi Meryem Beyazıt ile ana-oğul yaşantılarını kaleme almak gerek.

26-27-28-29 Ekim tarihlerinde düzenlenen festivalde Azerbaycan, Fas, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Macaristan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Polonya, Fransa, Avustralya, Sırbistan, Hollanda gibi ülkelerin yanı sıra yurt içinden de onlarca dernek ve vakfın yer almasıyla 29 Ekim kutlamalarının da gerçekleştirildiği dört günlük muhteşem bir etkinlik düzenledi.
 

29 Ekim kutlamaları kapsamında dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından gelen otizmli çocuklarımızın aileleri birlikte gerçekleştirdiği yürüyüş kortejine Alanya’da bulunan öğrencilerimizin de katılımlarıyla izleyicilere büyük bir coşku yaşattılar.

Kortej sonrasında otizmli çocuklarımız yaş guruplarına göre maraton ve bisiklet yarışmaları gerçekleştirdiler.

Otisium Spor Kulübü hocalarının büyük emek ve özveri ile yetiştirdikleri öğrencileri hocaları ile birlikte azim , kazanma isteği ve heyecan duygularını Alanyalılara ve tüm izleyenlere keyifle eğlenerek aktardılar. Dört bir yandan gelerek birbiriyle mücadele eden çocuklarımızın yarışmalar sonunda kazandıkları kupa ve madalya törenleri sırasında yaşadıkları mutluluk ise görülmeye değerdi.

Bir gün önce Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Alanya İlçe Müdürümüz Sayın Ahmet Çelik‘in önderliğinde organize edilen tekne turu ise eminim uzun yıllar katılanlara unutamayacağı lezzette anılar bıraktı.

AMEİFA Derneği'nin İranlı üyelerinin de aralarında olduğu yaklaşık 300 kişinin katıldığı tekne turunda “uluslararası” çekilen halaylara atılan göbeklere  Alanya’nın muhteşem panoraması ve doğanın gücünü gösterdiği şiddetli yağmur bu anların unutulmaz olmasını sağlamıştır.

Bir kere daha başta sayın müdürümüz Ahmet Çelik olmak üzere Otisium Spor Kulübü hocalarımız Sayın Erdal Ateş, Sayın İbrahim Acar’a ve Otisium Spor Kulübü'nde çalışan emektar hocalarımıza katılımcılara yaşattıkları özellikle bugün için sonsuz teşekkürler.

Başta ne demiştik; Antalya’da STK olmak sorumluluk ister,samimiyet ister, iyi niyet ister. Çok şükür ilimiz için büyük kazanım olan İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürümüz Sayın Hüseyin Kurtay ve ekibinin başarılı ve disiplinli çalışmaları sonucunda Avrupa’ya açılan sosyal sorumluluk projeleri uygulayan başka şehirlerle dünyanın birçok ülkesinde ki STK'lar ile ağ kurma özgüveni kazanmış yüzlerce Sivil Toplum Kuruluşu binlerce gence, kadına, yaşlıya, dezavantajlı bireylere ve dezavantajlı bölgelere dokunma fırsatı yakalamaktalar.

Kısacası, Antalya’da STK olmak Dünya’ya örnek olmak demektir. Kalın sağlıcakla.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları