‘Antalya sahipsiz’ değil elbette!

14.06.2019 17:23

Başlığı okuyunca Antalya’da ciddi bir sorun varmış da şehri yönetenler duyarsız kalıyormuş gibi bir anlam çıkıyor değil mi?

Biz gazeteciler yaşadığımız ülkede veya kentte bir şeyler ters gitmeye başlayınca ilk aklımıza gelen başlık ‘Ülke sahipsiz mi?’ ‘Antalya sahipsiz mi?’ şeklinde olur. 

Peki ben neden böyle bir başlık attım? 

Amacım elbette birilerini üzmek, kızdırmak değil. 

Arkadaşlarımız geçtiğimiz günlerde ‘REZALET BU’ başlığı ile Antalya Lara bölgesindeki kumul obruk ormanları içine kalıcı olarak yerleşen vatandaşların yarattığı olumsuzluğu haberleştirmişler.

Şu saate kadar bu duruma tepki gösteren bir kent yetkilisi çıkmamış. Çıktıysa da henüz bize bir bilgi gelmedi.

Biliyoruz haber sevimli değil ve birilerini üzmüş rahatsız etmiş olabilir. 

Ama unutulmamalıdır ki gazetecilik durmadan birilerini övme işi değildir. Gazetecinin görevi gördüğü yanlışları ülkesi ve yaşadığı kenti adına haber yapmaktır. 

Şimdi ben bu konularda son derece duyarlı olduğunu bildiğim Sayın Antalya Valimiz Münir Karaloğlu'nun her çam ağacının dibine barakalar çadırlar kurarak yerleşen kum konducular hakkında bir talimatı oldu mu merak ediyorum. 

Kentin ikinci en büyük yetkilisi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e sormak istiyorum. Bildiğim kadarıyla birinci derecede bu alanı korumakla görevli kentin belediye başkanı ne yaptı acaba? Zabıtaya gidin bakın inceleyin ne diyor bu gazete diye bir talimatı oldu mu acaba? 

Eskiden basın yayın organlarında böyle bir haber yayınlandığında o haberin kupürü kesilir veya çıktısı alınıp dosya olarak ilgili amire iletirdi.

O amir de haberi bir üst yazı ile ilgili birime gönderir haberi yayınlayan gazeteye de bilgi verilirdi gereğini yapıyoruz teşekkür ederiz diye. Gereği yapılınca da yapıldı diye yayın kuruluşuna bilgi verilirdi. 

Şimdilerde böyle bir gelenek de kalmadı sanırım. 

MYGazete bu haberi yaptıktan sonra Kundu tarafına yolum düştü.

Ben de merak ettim nedir bu konu diye ve Lara Plajları yol üzerindeki bu olumsuz duruma baktım. Gördüm ki gerçekten o bölge sahipsiz gibi duruyor.

Vatandaşlar ağaçların kumların üzerine, çam ağaçlarının altına yerleşmişler adeta. Tıpkı haberde olduğu gibi vatandaş çamaşır yıkamış don, gömlek, atlet ne varsa ipte serili. Etraf pislik içinde.

Kötü bir fotoğraf bu. O bölgeyi bizim gözümüz gibi korumamız lazım. Kalıcı hiçbir eyleme izin vermememiz lazım. Şimdi bu sıkıntılı durumu görünce başlığımı değiştiriyorum Lara sahipsiz mi?

Şifa bulmak için günübirlik kuma gömülmek isteyen vatandaşlarımız varsa ki olduğunu biliyoruz daha önce bu konuyu da haberleştiriştik. Eğer onlar için taviz veriliyorsa çok yanlış.

Esasen böylesi iyi niyetli vatandaşlarımız için belediyenin gerekli tedbirleri alıp hizmet sunması lazım. Burada gördüğüm tablo hiç iyi niyet taşımıyor ve tamamen amacın dışına çıkmış durumda. 

Kimseyi suçlayamayız. Sorumlu habercilik anlayışımız gereği gördüklerimizi olduğu gibi aktarıyoruz. Ortada bir yanlış var ve bunun düzeltilmesi lazım. 

Haber yayına girdikten sonra pek çok vatandaşımız gazetemizi telefonla aramış. Sosyal medya hesaplarımızda yorum göndermiş. Burası 5 yıldır böyle işgal altında diyenler var.

Büyükşehir CHP’ye geçtikten sonra çoğaldı diyen var. Biz şimdi bu sorunun faturasını 1 aylık belediye başkanına yıkarsak büyük haksızlık etmiş oluruz.

Sorun yeni veya eski biz işin orasında değiliz. Ortada ciddi bir sıkıntı var bunu da çözmekle mükellef olanların konuya el atması için bu haber yapıldı. 

Bizim işte yapılan haberi takip diye bir anlayış vardır. Haberi yapınca işimiz bitmiyor. Habere konu olan sorunun akıbetini takip etmek önemlidir. 

Bu manada elbette konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. 

Konu ile ilgili haberi okumak için TIKLAYINIZ. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları