ANTALYA KAZANIYOR…

25.05.2017 13:55

Şimdi birileri çıkacak bunları yazdığım için iktidar yalakalığı yapıyor diyecek biliyorum ama kim ne derse desin bir yerlerde iyi bir şeyler oluyorsa bunları da yazmak lazım.

Bu şehrin başına birileri geldi adeta Antalya 5 sene kaybetti. Yalan deyin? Aksini ispat edin. Birileri daha geldi Antalya’nın başına 2 yıl gibi bir sürede yıllardır sürünen Tünektepe Teleferiği yürüdü. Çürümeye terk edilen Belediye Hizmet Binası tamamlandı ve hizmete girdi. Antalya’nın kanayan yaralarından biri kent trafiğini rahatlatacak hayati proje Batı çevre yolu bitti ve hizmete açıldı.

Şehir stadyumu öyleydi böyleydi derken ihalesi iptal edildi belediye bir dünya para cezası ödedi ve sonunda aynı yere dünya standartlarında bir stadyum yapıldı. Yetmedi Antalyaspora Döşeme altında süper bir tesis yapıldı.

Antalya kent merkezi hava limanına raylı sistem ile bağlandı…

Hepsi mucize gibi.

İki buçuk yıl gibi bir zaman da oldu bunlar. Bu devasa projeleri bu kadar sürede kim yapabilir ki? Bu hizmetler nereye, kim için yapıldı. Tabii ki Antalyaya, Antalyalılar için yapıldı. Kazanan Antalya.

Bir yere hizmet yapılıyorsa alkışlamak takdir etmek yalakalık değildir, Yiğidi öldür ama hakkını teslim et. Çalışanın hakkını ver ki daha çok çalışsın motive olsun.

Evet gazetecilik eleştirisel bir iştir ama sadece eleştirmek de değildir. Yapılmayanları eleştirdiğin kadar yapılanları da yazarsan gazeteciliğini tam yapmış olursun.

Bu anlayışla bu yazıyı kaleme aldım. Her kim ki bu şehrin menfaati için taş üstüne taş koyar, onu da seve seve alkışlar, onunda yandaşı yoldaşı destekçisi oluruz.

Antalya’nın daha fazla yatırıma hizmete ihtiyacı var. Bu kentin gerçekten marka kent olabilmesi için daha yapılacak çok iş var. Tünektepe ye çıkan teleferik havalimanına giden bir tramvay Antalya’nın marka değerini arttırır ama yetmez.

İktidar partisi muhalefet partisi. Benim için farketmez. Hangi partiden olursa olsun hizmeti üretene yapana Antalya için çalışana bakarım ben.

Menderes Türel bundan önceki dönemde alt geçitler, üst geçitler, tramvay vs Antalya’ya iz bırakacak hizmetler üretti ama seçim kaybetti.

Bugüne baktığımızda aradaki kayıp yılları da hesaplarsak aslında o dönem seçimi Menderes Türel değil Antalya kaybetmiş.

Bittiği zaman göreceksiniz ki santral mahallesinde yapılacak olan Kentsel dönüşüm projesi “Santral Park” tıpkı Tünektepe teleferiği gibi Antalya yeni bir vizyon katacak, marka değer hanesine artı koyacak çağdaş modern kentlilik anlayışı çıtamızı yükseltecek, çok harika vizyon bir proje olarak karşımıza çıkıyor.

Partisini, kendini seversiniz sevmezsiniz bu sizin bileceğiniz bir konu. Adam, adam gibi hizmet ediyor! Gece gündüz durmuyorlar, kenti güzelleştirmek için, halkımızı trafikte rahatlatmak için, huzurlu rahat bir Antalya yaratmak için çok çalışıyor. Allah hizmet edenlerden razı olsun.

Bana göre Antalya şanslı bir dönem yaşıyor. Büyükşehir hizmetlerinde görülmemiş işler kısa zamanda halkın hizmetine giriyor. Kepez de gece gündüz arı gibi çalışan bir belediye başkanı var. Hakan Tütüncü’nün kısa zamanda Kepez halkına kazandırdıklarını buradan yazmakla bitiremem. Bizim varoş Kepez oldu şimdi modern çağdaş yaşanılabilir Kepez.

Aynı şekilde benim oturduğum ikamet ettiğim ilçe Muratpaşa çok şanslı bir dönem yaşıyor.

Partilileri bile adamcağızı rahat bırakmıyor huzur vermiyor. Muratpaşa’nın Başkanı Ümit Uysal CHP’li. Gerçekten çok iyi niyetli, mütevazi, çok özel, çok güzel Muratpaşa halkı için projeler üretiyor. Bu yapılanları zaten ben dergimde gazetemde sık sık haberlerini yapıyorum. Bizi takip edenler okuyanlar görecektir.

Eksik yok mu? Elbette var. Antalya’nın markalaşması için, marka şehir ruhuna uygun projelere devam etmek lazım. Antalya kent merkezinin baştan aşağı ile alınması lazım caddelerin modernleşmesi lazım. Marka ürünlerin satıldığı dükkanlar mağazalar Kent merkezine kimlik kazandıracaktır.

Yeni modern caddeler üretilmeli. Özellikle görsel çirkinlikle mücadele edilmeli savaşılmalıdır.

Milyonlarca turist gökyüzünden Antalya semalarına doğru inerken gördüğü çirkin çatılardan saçma sapan hiçbir mimari özelliği olmayan yamuk binalardan Antalya’yı kurtarmalıyız.

Antalya’nın baştan aşağı kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Bir taraftan yukarıda saydığım vizyon projeler devreye girerken, tüm bu harika projeleri işleri gölgeleyen kent estetiğine uymayan marka değerimizi yetle bir eden binaların çatıları, renkleri, kaldırımların yürünmez hali ile de mücadele etmek, ilgilenmek lazım.

Bu dönem bu kentin başındaki insanlar bunları yaptı yaptı aksi halde bir daha böyle bir dönemi yakalayacağımızı hiç sanmıyorum.

Hazır bu trenin vagonuna binmişken gittiğimiz yere kadar gidelim derim,

Esen kalın.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları