Antalya galibiyeti hatırladı

23.03.2021 17:22

Süper Lig’in 31. Haftası dev derbiye sahne oldu. Lider Beşiktaş, Vodafone Park’ta Fenerbahçe’yi ağırladı. Beşiktaş hem lider olmanın verdiği hem de rakibiyle olan puan farkının avantajıyla sahaya çıkarken, gözler Fenerbahçe ve Erol Bulut’a çevrilmişti. Olası bir mağlubiyet Fenerbahçe’deki teknik direktör ve belki de birçok şeyi değiştirebilirdi.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Beşiktaş oldu. Ghezzal, Aboubakar, Larin üçlüsüyle pozisyonlara giren siyah beyazlılar aradığı golü ilk yarıda bulamadı. İkinci yarıda kazanılan serbest vuruşta ligin asist kralı Beşiktaş’ın Cezayirli yıldızı topun başındaydı. Ceza sahasına yaptığı ortada topa dokunan oyuncu Domagoj Vida oldu Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş öne geçtikten sonra zaman, zaman pozisyonlar bulsa da maçın adamı Altay kalesinde 2. Gole izin vermedi. Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut üst üstte yaptığı hamlelerle birlikte Beşiktaş kalesinde baskısını arttırdı. Dakikalar 89’u gösterdiğinde Ozan Tufan’ın mükemmel golü geldi. Maç 1-1’e geldikten sonra karşılaşmanın son anları da nefesleri kesti. Fenerbahçe ve Beşiktaş son anlar da öne geçebilecek sayısız pozisyonlar buldu ama başka gol sesi çıkmadı. Sonucu merakla beklenen derbi 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Akıllarda Sergen Yalçın’ın geç yaptığı değişiklikler, Erol Bulut’un oyuncu tercihleri kalecilerin başarılı performansları ve kaçan pozisyonlar kaldı…

Şampiyonluğun en büyük adaylarından Galatasaray sahasında Çaykur Rizespor’u konuk etti. Sarı kırmızılılarda savunma hataları pahalıya mal oldu. Marcao Luyindama ve Yedlin’in yapmış olduğu hatalar Çaykur Rizespor’un iyi oyunu Karadeniz temsilcisinin maçı 4-3 kazanmasını sağladı. Galatasaray bu maçta hem puan kaybederek şampiyonluk yarışında yara aldı hem de  Hatayspor ile oynanacak maç öncesi Marcao, Yedlin, Luyindama cezalı duruma düştü.

Özcan Bizati yönetiminde Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup ederek iyi bir başlangıç yapan başkent temsilcisinin 31. Haftada konuğu ligde zor günler geçiren Kasımpaşa’ydı. İlk yarı ve ikinci yarısı çok farklı bir karşılaşma oldu. Sefa Yılmaz’ın muhteşem golleri maça damga vururken, Yusuf’un tek golü Kasımpaşa’ya yetmedi. Gençlerbirliği sahadan 2-1’lik üstünlükle ayrıldı ve Özcan Bizati ile 2’de 2 yaparak nefes aldı.

Süper Lig’in yeni takımı Fatih Karagümrük Atatürk Olimpiyat Stadı’nda HES Kablo Kayserispor’u ağırladı. İstanbul temsilcisi rakibinden 3 puanı iyi oyunla 3 golle almayı başardı. Böylece Fatih Karagümrük 3 maç sonra kazanırken, H.K. Kayserispor oynadığı son 2 maçı da 3-0’lık skorlarla kaybetti.

Süper Lig’de haftanın en gollü maçı İzmir’de oynandı. Göztepe sahasında D.G. Sivasspor’u konuk ettiği mücadelede rakibine 5-3 mağlup olmaktan kurtulamadı. Futbolseverler birbirinden güzel 8 gol izlerken D.G. Sivasspor çıkışını sürdürdü.

Süper Lig’in 31. Haftasında nefesleri kesen bir başka mücadele de Malatya’da oynandı. İrfan buz yönetimindeki Y. Malatyaspor, Ricarda sa Pinto’nun takımı Gaziantep futbol kulübünü konuk etti. Karşılaşmaya penaltı ve var kararları damga vururken mücadele 2-2’lik eşitlikle sona erdi.

Süper Lig’de oynadığı son 2 maçtan 3 puan çıkaramayan Trabzonspor sahasında Hikmet Karamanla çıkış yakalayan MKE Ankaragücü’nü konuk etti. Baştan sona üstün bir futbol sergileyen bordo mavililer sahasında rakibini 4-1 mağlup etmeyi başardı.

Takımın başına Ersun Yanal geldikten sonra bambaşka bir görüntü çizen Fraport TAV Antalyaspor, düşme hattına yer alan Mesut Bakkal yönetimindeki B.B. Erzurumspor’u konuk etti. İlk yarısı rakip takımın üstünlüğü ile geçen mücadelenin ikinci yarısına damga vuran Fraport TAV Antalyaspor oldu. Fredy, Gökdeniz ve Bünyamin Balcı’nın attığı gollerle rakibini 3-1 mağlup eden Ersun Yanal’ın takımı sahasındaki başarılı grafiğini sürdürdü. Ersun Yanal yönetiminde her geçen hafta iyi oyununu ortaya koyan Fraport TAV Antalyaspor adından yine söz ettirmeye devam etti.

Bu sezon taraflı tarafsız oynadığı futbolla herkesin takdirini kazanan bir bambaşka takım ise Aytemiz Alanyaspor… Akdeniz temsilcisi 31. Haftada İ.H. Konyaspor’a konuk oldu. Ev sahibi takım 13.dakikada öne geçerken, turuncu yeşilliler rakibine karşı baskılı ve üstün oynasa da aradığı golü bulamadı ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Ligde 3 maç sonra kaybeden A. Alanyaspor’da Çağdaş Atan’ın yardımcısı İtalyan teknik adam Francesco Farioli ile de yollar ayrıldı. Bu ayrılığın ardından genç teknik adam Fatih Karagümrük’ün başına geçti.

Kümede kalma mücadelesinde Y. Denizlispor, M. Başakşehir’i konuk etti. Son şampiyon geçen ve daha önceki sezonlarda sergilediği performansını mumla aratırken, hakan kutlu yönetiminde Y. Denizlispor için de çok kritik bir karşılaşmaydı. İki tarafın da gol pozisyonuna girdiği mücadeleden gol sesi çıkmadı ve karşılaşma başladığı gibi sona erdi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları