Alanyaspor'da büyük düşüş

12.01.2021 14:36

Lige fırtına gibi başlayan ve kimsenin beklemediği bir başlangıç yapan Alanyaspor, son haftalarda adeta büyük çöküş yaşadı. Ligin ilk bölümünde oynadığı futbolun yanı sıra aldığı sonuçlarla herkesi kendine hayran bırakan temsilcimiz, son 9 maçta 6 mağlubiyet alarak bu defa herkesi şaşırttı. Ben yazılarımda takım iyiyken bile “şampiyonluk” gibi kelimeler kullanmadım çünkü lig yarışının uzun olduğunu ve Alanyaspor’un kadrosuna mutlaka takviyeler yapılması gerektiğini arşiv yazılarımdan görebilirsiniz.

KASIMPAŞA MAÇINDAKİ İSTATİSTİKLER

Haftanın kapanış maçında Alanyaspor sahasında uzun süre eksik oynayan Kasımpaşa’yı da mağlup edemedi. Futbolu çok fazla istatistik olmadığını söyleyen ve yazan biriyim de… Maçın sonucunu bilmeyen istatistikleri gösterseniz (Rakip sahada topla buluşma, şut atma, orta yapma, topla oynama) kesinlikle Alanyaspor bu maçı farklı kazanmış dersiniz ama skor tabelasındaki sonuç Alanyaspor: 1 – Kasımpaşa: 2 yazıyordu. Alanyaspor bu devre arasında ilk 11’de oynayacak en az 3-4 oyuncu transfer ederse yine ligin üst sıralarında kalabilir.

ANTALYASPOR TOPARLANDI

Diğer temsilcimiz Antalyaspor ise deplasmanda Göztepe’yi 1-0 yendi ve çıkışını sürdürdü. Ersun Yanal ile ilk başlarda biraz bocalayan temsilcimiz, İzmir deplasmanından altın değerinde üç puanla dönerek ligin altı ile irtibatını koparmış oldu. Antalyaspor’da bu oyunun devam ettirirse üst sıralara doğru tırmanmaya devam eder.

ZİRVE YARIŞI KARIŞIK

Ligin ilerleyen haftalarında üst üste galibiyet alan takımların zirve yarışına ortak olacağını yazıp çiziyordum. Bu ligde seri galibiyetler alan takımlar bir anda zirveye çıkarken kaybedenlerde alt sıralara kadar iner. Mesela ligin 12. Haftasında Göztepe ligde 5. Sırada iken üst üste maçlarını kaybetti ve şu anda düşme hattının sıcaklığını hissediyor. Yeniden zirve yarışına dönecek olursak Galatasaray ve Fenerbahçe haftayı galibiyetle kapatarak zirvenin ortağı oldular. Sergen Yalçın ile aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Beşiktaş ise Hatayspor deplasmanından 2-2’lik sonuçla dönerek şampiyonluk yarışında çok önemli iki puan bırakmış oldu.

TEKNİK DİREKTÖR KIYIMI SÜRÜYOR

Futbolda istikrar olmasını herkes söylüyor, yazıp çiziyor bu bir gerçek ama bizdeki istikrar ne biliyor musunuz hoca gönderme istikrarı… Ligin daha yarısına bile gelmeden takımların çoğunda hoca değişikliği yaşandı hatta bazı takımlarda üçüncü hocalar göreve başladı. Bu hafta sonu da Göztepe’de İlhan Palut, Gaziantep FK’da da Sumudica ile yollar ayrıldı. Sumudica’nın ayrılmasının başarısız sonuçlarla ilgili olmadığını Rumen teknik adamın diline hakim olamadığı için gönderildiğini de ayrıca belirtelim.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları