Alanyaspor, Antalyaspor'u dağıttı

16.03.2021 11:02

Süper Lig’de Antalyaspor derbisinde Alanyapor, sahasında oynadığı maçta Antalyaspor’u adeta bozguna uğrattı. Sezona muhteşem başlangıç yapan ve uzun süre liderlik koltuğuna oturan Alanyaspor, bir ara inişli çıkışlı bir grafik sergileyince üst üste puan kayıplara yaşadı ve zirve yarışının gerisine düştü.

Hafta sonu iki Antalyalı ekibin maçını seyrettim. Geçen yıllardan beri devam eden çıkışını bu sezonda sürdüren Alanyaspor, Çağdaş Atan yönetiminde de yine Avrupa’yı zorlayacağını gösterdi. Avrupa Kupaları’na katılma yolunda oldukça öneme sahip maçta Alanyaspor, derbide Antalyaspor’u 4-0 gibi farklı bir skorla geçerek üç puanın sahibi oldu. Antalyaspor’un da ligin kalan bölümlerinde korkulu rüya görmemesi adına acilen birkaç maç kazanıp ligde rahat konuma ulaşması gerekiyor.

SERGEN YALÇIN FAKTÖRÜ

Alanyaspor ile yazıya giriş yaptık ardından yine Alanyaspor bağlantılı devam edelim. Geçen yıl Alanyaspor’un başında büyük başarılara imza atan Sergen Yalçın, Beşiktaş ile adeta devrim yapıyor. Sezon başında şampiyon adayları arasında en zayıf kadroya sahip denilen Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde dolu dizgin devam ediyor.

Seri galibiyetler serisine devam eden Siyah-beyazlı takım, Başakşehir engelini de kayıpsız aşarak liderliğini devam ettirdi. Gelecek hafta sonu Vodafone Park’ta Fenerbahçe’yi yenerlerse şampiyonluk yolunda dev bir adım atarlar ve rakiplerini de şampiyonluk yarışının dışına iterler.

Buradan hemen Kadıköy’e bir bakalım. Erol Bulut yönetiminde deplasmanlarda iyi sonuçlar alan Fenerbahçe adeta Kadıköy’de puan dağıtıyor. Geçmiş yıllarda Kadıköy’den puan almak adeta imkansızken bu sezon birçok takım Kadıköy’den galibiyetle dönüyor. Ligin sonuncusu Gençlerbirliği maçına favori çıkan Fenerbahçe, rakibine 2-1 mağlup olarak adeta büyük şok yaşadı.

Maç içinde Fenerbahçe’nin yediği ikinci golden sonraki VAR tarafından çizilen ofsayt çizgisinin yanlışlığı doğruluğu çok tartışılacak ve tartışılmaya da devam edecek. Yine bu olay konuşulurken Fenerbahçe’nin doğru dürüst top oynamadığı unutulup gidilecek. Sezon başından beri iyi top oynamayan Fenerbahçe, yukarıda yazdığım gibi hafta sonu Beşiktaş’a yenilirse şampiyonluk yolunda havlu atar. Siz o zaman görün tantanayı…

BELHANDA KRİZİ ETKİLEMEDİ

Galatasaray’da hafta içinde Belhanda’nın sözleşmesinin feshedilmesi gündeme bomba gibi düştü. Yıldız oyuncunun Ali Sami Yen Stadı’nın zemini konusunda söylediği sözler sonrasında yönetim Faslı yıldızın biletini kesti.

Galatasaray, bu krizli ortamda oynadığı maçta Kayserispor’u deplasmanda 3-0 ile geçerek şampiyonluk yarışından kopmadı. Abdullah Avcı’nın başa gelmesi ile tekrar çıkışa geçen Trabzonspor, son haftalarda puan kayıplarına devam ediyor. Bordo-mavili takım, hafta sonu da deplasmanda Erzurumspor ile golsüz berabere kalarak zirve yolunda çok önemli iki puan bıraktı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları