AK kadını anlamak!

13.08.2020 08:46

AK Parti Katın Kolları önceki gün basın açıklaması yaptı. Açıklamayı İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz okudu. Açıklamanın sadece can alıcı kısımlarını sizlerle bir kez daha paylaşmak istiyorum. Annelerimizi tanımlayan, bacılarımızı anlatan, yengelerimizi, teyzelerimiz, halalarımızı gelinlerimizi tanımlayan bir açıklama.
Yapılan açıklama da ince mesajların verildiği ve yapılan yanlış kurgulara isyan edilen hatta bu kurguların şiddete kadar varan davranışlara bir duruş ifadelerinin yer aldığı açıklama.

AK Parti aile birliğini korumak ve kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla bugüne kadar çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdiğinin yakın tanıkları olduğumuz gibi kadını, aileyi ve çocuğu koruyan pek çok yasal düzenlemelerle kadının statüsünü ve toplumdaki yerini dünya standartlarının üzerine çıkartıldığına yönelik haber ve projeleri sık sık gazetelerde  televizyon ekranlarında izlendiği bir kez daha hatırlatıldı.

Her bir kadın üyenin tanımı yapılırken çok özel cümlelerin seçilerek yüksek sesle okunmasının naifliği AK Kadının sessizliğin sesi olarak karşımıza geldi. Eğitimleri ve siyasi duruşu ile görev yaparken eş, çocuk veya ebeveynlerini ihmal etmemek üzere bir yaşam modelini benimseyen AK Kadınların böyle bir tanımı yapmaları aslında başımızı öne eğdiren bir açıklamadır.
AK Kadın kendini işte bu sözlerle ifade etti kendini: 

  • Disiplinli ve ilkeli duruşu ile çalışmalarını yürütürken kadın kimliğiyle siyasal hayatımıza katkı vermeye gayret gösteren,
  • Diklenmeden dik durarak,Erkekleşmeden kadın olarak,siyaset yapmaya özen gösteren, AKKADIN Hareketi asla bir Feminist Hareket Değildir !
  • AK Kadın’lar hiçbir zaman Papatya da olmamıştır !
  • AK Kadınlar hiç kimse tarafından AK Partili / AKP’li gibi ayrıştırılamaz.
  • AK Kadınlar dürüst, ahlaklı ve vatansever insanlardan oluşmaktadır! Hiç kimse ağzımıza dahi alamadığımız o ahlaksız küfürler ile kadınlarımızın namusuna dil uzatamaz.
  • Bizler her şeyden önce ailelerimizin kadın, anne, evlat, kardeş veya eş olarak birer ferdiyiz.
  • Hiç kimse mensubu olduğumuz ailelerimizi, partimizi ve camiamızı hakaret ve çirkin yatıştırmalar ile rencide edemez ve incitemez.
  • Ayrıca din, iman, inanç, namus ve ahlak gibi değerlerimiz hiç kimsenin tekelinde değildir.

Böylesine güçlü bir ifadenin, tanımlamanın karşısında kim durabilir? Hangi hayasızlık bu güçlü birlikteliğin ve kadın duruşu ötekileştirebilir? Bu açıklamadan anlaşıldığı üzere AK Kadınların da bu ülkenin değerli insanları olarak üreten ve her alanda üretime katkı koyan akıllı, çalışkan ve zeki kimlikler olarak adını “beyaz renk” ile özdeşleştiren özel insanlar Bizim Kadınlarımız. Şiirler yazdığımız kırdığımız da kırk taklalar attığımız ötekileştirilmeye çalışıldığında işte böyle güçlü varlıkları ve tanımlamalar ile ortaya çıkan kadınlarımız. Ne güzel ne güzel.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları