2022'ye kadar 450,00 uluslararası öğrenci Kanada'ya mı gidecek?

17.07.2021 11:34

Pandemi dünyayı vurmadan önce, 2022 yılına kadar 450 bin öğrencinin Kanada'ya gelmesi bekleniyordu. Ne yazık ki, bu dönüm noktasına ulaşamayabiliriz, ancak virüs kontrol altına alındığında, öğrencilerin eğitim hedefi olarak Kanada'yı seçme eğilimine devam edebileceğimizi umuyoruz. Kanada Kolejleri ve Enstitülerine göre 2014-2018 yılları arasında öğrenci sayısında yaklaşık %73 oranında bir artış oldu.

Bu öğrencilerin çoğu Hindistan ve Çin'den geliyordu, ancak kolejler ve enstitüler kapsamlarını genişletmek için başka pazarlar bulmaya başladı. Birçok öğrenci için lise ,lise sonrası eğitim, İngilizce ve Fransızca dil eğitimi Kanada’da vazgeçilmez hale geldi. Kanada'nın büyük şehirlerinde okurken, öğrencilerin edindikleri deneyimlerin yanısıra, Kanada'nın canlı ve çok kültürlü bir sahneyi kucaklaması nedeniyle ,öğrencilerin adaptasyonunda çok kolay bir geçiş sunuyor.

Kırsal topluluklarda bile yerlilerin yabancı öğrencileri çok hoş karşıladıklarını görebilirsiniz. Kırsal yaşam şehir hayatına göre daha az dikkat dağıtıcı, sakin ve Kanada’da yaşam tarzını tatmak için ayrıca bir fırsat sunmaktadır.

One World Education & Immigration, öğrencilere vize, çalışma izni ve sadece öğrenci olarak değil aynı zamanda diğer göçmenlik programları altında başvuru yapabilmek için seçenekler ve daha fazlası, geliştirilebilecek başvuru hakkında tavsiyelerde bulunur. Eğitim Danışmanlığından başlayarak, Kanada’ya gelişinize ve daha sonra karşılaşabileceğiniz herhangi bir sorun olursa yardım etmeye çalışırız . Eğitiminizi planlarken en iyi seçeneği bulmak için her türlü olasılığı görüşmek üzere bir araya gelebiliriz ve daha sorasında göçmenlik başvuruları, kariyer planlama ya da değiştirme durumunda yine bize ulaşabilirsiniz.

PGWP; öğrencinin eğitimini tamamladıktan sonra eşit zamanlı ağırlıkta kazandığı çalışma izni olarak açıklanabilir. Eğer eğitim sonrasında PGWP sunan DLI ( Devletin bünyesinde uluslararası öğrencilerin vize almasını onaylayan bir okula kayıt olursanız) okurken de kampüs dışında çalışabilme ve bazı masraflarını karşılayıp aynı zamanda ülkeye kolay adapte olmanızı sağlamaktadır. Daha sonrasında bu öğrenciler burada hem kendileri göçmen olarak başvuru hakkına sahip olurlar ve aynı zamanda ebeveynlerini Kanada’da yasamak için sponsor edebilirler.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları