Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş! Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!
Av. Lale Hesenova koordinatörlüğünde gerçekleşen toplantıya Antalya'daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan farklı ülkelere mensup vatandaşlarımız, önceki dönemler Türkiye Dışişleri eski Bakanı, Antalya Milletvekili, NATO Türk Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkanı Adayı Durali Kolpak, AK Parti Konyaaltı İlçe teşkilatı Başkanı Tayfun Bayar ve MHP Konyaaltı İlçe teşkilatı Başkanı Taner Takak, C cumhur ittifakı Konyaaltı Belediyesi Meclis üyesi adayları ile bir araya gelerek Konyaaltı’ndaki sorun ve taleplerini ilettiler. Toplam 80 kişiden oluşan misafir heyetinin hazır bulunduğu programda Azerbaycan Halklar Dostluğu Derneği, Dünya Ahıska Türkleri Derneği Akdeniz, Temsilciliği, Özbek Diasporası, ⁠Antalya Kırgız Diasporası, ⁠Uygur Halk Derneği, ⁠Tacikistan Derneği, ⁠Antalya Türkmenistan Derneği, ⁠Uluslararası Kültür Turizm Yatırım Birliği, ⁠Rusya Dostluk ve Kültür Derneği, ⁠Kazakistan Diasporası, ⁠Türkmen Derneği, ⁠Uygur Derneği, ⁠Irak İş Adamları Derneği, ⁠Lider Kadınlar Platformu, ⁠İran ve Komşu Ülkeler Derneği,  ⁠Kerkük Derneği,  ⁠Rusça Konuşan Uluslararası İş İnsanları Derneği  temsilcileri katıldı. Katılım sağlayan derneklerin isimleri toplantının koordinatörlüğünü sağlayan Av. Lale Hesenova tarafından okunarak katılımlarından dolayı teşekkür edilmiş. Antalya'da faaliyet gösteren 17 farklı Yerleşik Yabancı Derneğin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Konyaaltı ilçesinde kendi kültürel etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri bir Kültür Merkezi Projesi'nin hayata geçirilmesi hususunda Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Sayın Durali Kolpak'tan talepte bulundular. Dernek başkanları Türkiye Cumhuriyeti'nden ve Cumhur İttifakı'nın Konyaaltı için hazırladığı projelerinden çok memnun olduklarını ve Antalya'da yaşadıklarından dolayı mutluluk duyduklarını belirttiler. Soru cevap şeklindeki toplantıya Antalya AK Parti Milletvekili Dişişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na "Vatandaşlık Kabulü" hakkında gelen soruya Sayın Çavuşoğlu "Her devletin kanun ve kuralları vardır. Gerek kardeş ülke Azerbaycan'dan gerek Kazakistan ya da İran’dan başvuru olduğunda ön incelemeler yapılır ve ona göre karar verilir" şeklinde cevaplandırdı. Çavuşoğlu'na gelen bir diğer soru ise "Çalışma İzni" hakkında oldu. Sayın Çavuşoğlu konuyla ilgili "Oturma izini çalışma izninden ayrıdır ve her oturma izni alan çalışabilmek için çalışma izni başvurusunda bulunmalıdır" şeklinde cevaplandırdı.

ADAY KOLPAK'TA BEYAZ MASA MÜJDESİ

Bir diğer soru ise Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkanı Adayı Durali Kolpak'a geldi. Antalya'da bulunan yabancı uyruklu vatandaşların sorunlarını ve taleplerini bizzat belediyeye iletebilecekleri "Beyaz Masa" bulunmadığını ve bu konuyla ilgili bir çalışma olacak mı şeklindeydi. Sayın Kolpak "Konuyla ilgili gerekli çalışmalar hazırlanarak Konyaaltı başta olmak üzere tüm ilimizde ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlar için bir Beyaz Masa kurulacaktır" şeklinde yanıtladı. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu herkesin Nevruz Bayramı’nı içtenlikle tebrik ederek talep edilen projeyi desteklediğini ve Antalya'da yaşayan yerleşik yabancı vatandaşlar ile bu tarz toplantılarla daha çok bir araya gelinmesini temenni ettiğini belirtti.