Kaan ULU-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da belindeki ağrı nedeniyle gittiği hastanede kemik erimesi teşhisi konulan işçi emeklisi Hayri Duman'ın (51), 4 ay sonra kemik iliği kanseri olduğu ortaya çıktı. Tedaviye alınan ve kemik iliği nakli olan Duman, sağlığına kavuştu.

Hayri Duman, geçen yıl 15 Nisan'da belindeki ağrı nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından Duman'a kemik erimesi teşhisi konuldu. İlaç tedavisine başlayan Duman, şikayetlerinin artması üzerine eylül ayında Etlik Şehir Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde Duman'ın, kemik iliği kanseri olduğu ortaya çıktı. Hastanede tedaviye alınan Duman, 1 ay önce yapılan kemik iliği naklinin ardından sağlığına kavuştu.

Hayri Duman, ilk gittiği hastanede 4-5 farklı doktora muayene olduğunu, en son kemik erimesi olduğunun söylendiğini anlatarak, "Ama ilaç tedavisine rağmen şikayetlerim daha da arttı. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile Etlik Şehir Hastanesi'ne başvurdum. Burada kanser dediler. Ben hep ‘kemik erimesi, bel fıtığı’ olmuşumdur diye düşünüyordum. Ama kanser çıktı maalesef. Hemen tedavilerime başlandı. 1 ay önce ilik nakli oldum. Şuan iyi hissediyorum kendimi. Ağrılar hafif şekilde seyrediyor. Çok iyiyim şuanda. Yürüyüşüm de düzeldi" diye konuştu.

Bakan Bak, gençler ve sporcularla Anıtkabir'i ziyaret etti Bakan Bak, gençler ve sporcularla Anıtkabir'i ziyaret etti

Hayri Duman’ın doktorlarından Doç. Dr. Aslı Haykır Solay, hastanın daha önce yaygın kemik ağrıları şikayetiyle başka bir hastaneye başvurduğunu belirterek, "Orada kemik erimesi olduğu söylenmiş. Buraya geldiğinde kemik iliği kanseri olduğunu belirledik. Tedavisi şuan hematoloji kliniği tarafından başarılı bir şekilde yürütülmekte. Ağrılarında azalma oldu. Kırıklar tekrarlamıyor. Kemik iliği naklini de oldu. Kemik iliği kanseri tüm kanserlerin yüzde 1’i, hematoloji kanserlerinin de yüzde 10’unu oluşturuyor. Ve tedavi edilmediğinde de üzücü sonuçlara neden olabilen bir hastalık aslında. Tedaviyle de güzel yanıt alınan, yüz güldürücü bir hastalık. Bizim hastamızın da tanı alması bu açıdan çok iyi oldu. Devam eden ağrıların, özellikle travma olmadan, düşme-çarpma olmadan kırık olması çok önemli bir ipucu tabii ki" dedi. (DHA)