Türkiye ile Kuzey Makedonya'nın ortak girişimleriyle 2017 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne giren Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri öncesinde, Edirne'de konaklama sektörü hareketlilik yaşıyor.

Kakava Şenlikleri Öncesi Oteller Doldu 2

Kentte 5-6 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak, halk arasında 'Bahar Bayramı' olarak da bilinen organizasyon öncesi, otellerde doluluk oranları yüzde 80'e ulaştı. Organizasyon kapsamında Edirne sokaklarında vatandaşlar geleneksel kıyafet giyip davul zurna eşliğinde vatandaşları şenliğe davet etmeye başladı.

'DOLULUK YÜZDE 80'E ULAŞTI' 

Türkiye Otelciler Birliği Edirne Temsilcisi Gökhan Balta, "Her sene olduğu gibi bu sene de 5-6 Mayıs Bahar Bayramı, Kakava ve Hıdrellez bayramımız, Trakya bölgesinde en yoğun şekilde Edirne'de kutlanıyor. Bu sene de yoğun bir program düzenlenecek.

Kakava Şenlikleri Öncesi Oteller Doldu 3

Yaklaşık 3 bin oda, 6 bin yatak kapasiteli şehirde o hafta için doluluk oranları yüzde 80'lere ulaştı. Yoğun bir katılım var. Bunun yaklaşık 3-4 ay öncesinden rezervasyonları yapıldı. Son günlerde doluluk oranları iyice artmaya başladı. Güzel bir hafta geçireceğiz. Hem şehir adına, hem gelecek misafirlerin bu kültürü yaşaması adına çok güzel bir hafta yaşayacağız" dedi.

Hollanda’nın Kral Günü Antalya'da kutlandı Hollanda’nın Kral Günü Antalya'da kutlandı

'KİŞİ BAŞI 3-4 BİN LİRAYI BULUYOR' 

​​​​​​​Festivale gelenlerin 2 gün şehirde konakladıklarını söyleyen Balta, "Bildiğiniz gibi 5 Mayıs'ta başlayıp, 6 Mayıs sabahı, dileklerin nehre atılması, gül ağaçların altına bırakılması seremonisi sabah 5 gibi olduğu için o gece bir gece öncesinden konaklamalar oluyor burada, eğlenceler yapılıyor. Dolayısıyla konaklama sürelerini de artırıyor. Şehre gelenler hem tarihi turistik yerlerini gezmiş oluyorlar, hem de bu şenliklere giderek eğleniyorlar. Yani iki gün boyunca bir kişinin burada yeme içme maliyetleriyle beraber 3-4 bin lirayı bulabiliyor" diye konuştu.