Süper Lig'in 27. haftasında nefesler tutuldu, Kadıköy'de Fenerbahçe ile Beşiktaş 3 puan için kozlarını paylaştı. Lider Galatasaray'ın kazandığı haftada Fenerbahçe, derbide beraberliğe bile razı değildi. Jorge Jesus'un ekibi, taraftarı önünde kazanmak istiyordu. Şampiyonluk yolunda çok kritik bir maça çıkan Fenerbahçe'yi, Ülker Stadı'nda taraftarları yine yalnız bırakmadı. Yaklaşık 50 bin Sarı-Lacivertli, Beşiktaş derbisinde tribündeki yerini aldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, sarı-lacivertli ekibin ligin 26'ncı haftasında oynadığı Alanyaspor karşılaşmasının ilk 11'inde 5 değişiklik yaparak takımını Beşiktaş karşısında sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam, Gustavo Henrique, Jayden Oosterwolde, İsmail Yüksek, Diego Rossi ve İrfan Can Kahveci yerine Bright Osayi-Samuel, Attila Szalai, Serdar Aziz, Mert Hakan Yandaş ve Arda Güler'e ilk 11'de şans verdi. Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında sahaya, Altay, Serdar Aziz, Samet, Szalai, Osayi, Mert Hakan, Arao, Ferdi, Arda Güler, Joao Pedro, Enner Valencia ilk 11'iyle çıktı.

EN BÜYÜK KOZU EFEKTİF ÜÇLÜSÜYDÜ

Lider Galatasaray'ın 14, bir maçı eksik Fenerbahçe'nin de 5 puan gerisinde 3. durumda bulunan Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, Kadıköy'e mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Formda olan Cenk ve Aboubakar’a Ghezzal’ın da tam olarak hazır halde eklenmesi sonrasında Kara Kartal, efektif üçlüsüyle Kadıköy’den zaferle ayrılmayı hedefliyordu.

İLK DEVREDE JESUS SEVİNDİ

İki kurt hocanın planlarının, taktik savaşının kazananı Şenol Güneş oldu. Dev derbiyi cezası nedeniyle tribünde izleyen Jesus ilk yarıda sevinen taraftı. Takımı hem taraftar desteğiyle daha baskılı oynuyordu hem de 41'de Enner Valencia'nın penaltıdan attığı golle soyunma odasına 1-0 önde gitmişti. İkinci devreye de Kanarya hızlı başladı. 51'de bir penaltı daha kazanıdlı, Welinton ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı, Kartal 10 kişi kaldı. Ancak Valencia bu kez penaltıyı direğe nişanladı, kaçırdı. Oyun da buradan sonra döndü.

REDMOND ŞOV YAPTI

İkinci yarının başında oyuna giren Redmond 58'de ortaladı, Cenk kafayı vurdu, skora dengeyi getirdi. 62'de yine Redmond, Cenk'i savunma arkasına kaçırdı, milli forvet takımını Kadıköy'de 2-1 öne geçirdi. 75'te de iki golün asistini yapan Redmond bu kez kendi sahneye çıktı: 1-3. 90+1'de Redmond bir asist daha yaptı, Aboubakar farkı 3'e çıkarttı. Maçın skorunu 90+5'te İrfan Can Kahveci belirledi: 2-4. Kartal yeniden umutlandı 10 kişi kalan Beşiktaş karşısında 1-0'lık üstünlüğünü koruyamayan Fenerbahçe rakibi Galatasaray'ın kazandığı haftada şampiyonluk yarışında ağır yara aldı. Beşiktaş ise Fenerbahçe'yle puan farkını maç fazlasıyla 2'ye indirerek yeniden umutlandı.

JESUS'UN TERCİHİ 3'LÜ SAVUNMA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Beşiktaş karşısında takımını üçlü savunma dizilişiyle sahaya sürdü. Alanyaspor maçında gördüğü kırmızı kart dolayısıyla Beşiktaş maçında kulübedeki yerini alamayacak Jesus, bu sezon sarı-lacivertli ekibin oynadığı birçok derbide tercihini üçlü savunmadan yana kullanmıştı. Portekizli teknik adam bu maçta da tercihini değiştirmedi. Sarı-lacivertli ekibin savunma üçlüsü Serdar Aziz, Samet Akaydın ve Attila Szalai'den oluştu. Sarı-lacivertli ekipte Alanyaspor maçında sakatlanan ve derbi öncesinde durumu belirsiz olan Enner Valencia, ilk 11'de sahaya çıktı. Milli takım arasında tesislerde tedavisine devam edilen Ekvadorlu futbolcu, derbiye yetişerek takımını yalnız bırakmadı.

ARDA GÜLER İLK KEZ BİR DERBİDE İLK 11'DE

Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki oyuncusu Arda Güler, kariyerinde ilk defa sarı-lacivertli formayla bir derbide ilk 11'de sahaya çıktı. Genç oyuncu, sezonun ilk yarısında oynanan Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında süre alamamıştı. Güler, ilk derbisine geçtiğimiz sezon Ülker Stadyumu'nda 2-0 kazanılan Galatasaray derbisinde sonradan oyuna girerek çıkmıştı.

JESUS'TAN MERT HAKAN SÜRPRİZİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, derbide Mert Hakan Yandaş'ı ilk 11'de görevlendirdi. Bu sezon Portekizli teknik adamın çok fazla ilk 11'de görevlendirmediği Yandaş, son olarak ligin 22'nci haftasında deplasmanda oynanan Adana Demirspor karşılaşmasında ilk 11'de görev yapmıştı.

ŞENOL GÜNEŞ DEĞİŞİKLİK YAPMADI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligin 26'ncı haftasında 3-1 kazandıkları İstanbulspor maçının ilk 11'ini değiştirmeden takımını Fenerbahçe karşısında sahaya sürdü. Beşiktaş, Fenerbahçe karşısına şu ilk 11 ile sahaya çıktı; "Mert, Onur, Tayyip Talha, Omar Colley, Masuaku, Gedson, Hadziahmetovic, Salih, Ghezzal, Cenk Tosun, Aboubakar."

TAYYİP TALHA İLK 11'DE

Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Tayyip Talha Sanuç'un derbide ilk 11'de görev alıp alamayacağı merak konusuydu. Sakatlığı dolayısıyla milli takımın aday kadrosundan çıkarılan ve milli aranın ardından siyah-beyazlı ekibin birkaç antrenmanına katılamayan ancak son iki antrenmanda takımla çalışan Tayyip Talha'yı Şenol Güneş ilk 11'de tercih etti.

4 OYUNCU İLK DEFA DERBİ MAÇINA ÇIKTI

Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasında iki takımda bulunan 4 oyuncu ilk 11'de sahaya çıkarak ilk defa Türkiye'de bir derbi tecrübesi yaşadı. Sarı-lacivertli ekipte devre arasında takıma katılan Samet Akaydın ile birlikte siyah-beyazlı ekipten Onur Bulut, Omar Colley ve Amir Hadziahmetovic, Türkiye'de ilk derbi heyecanını yaşadı.

ORUÇLAR, STAT ÇEVRESİNDE AÇILDI

Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı konuk ettiği karşılaşma öncesinde sarı-lacivertli taraftarların yanı sıra güvenlik görevlileri, oruçlarını stat dışında açtı. Biletli olan taraftarların iftariyelikleri stat içerisinde güvenlik sebebiyle alınmazken taraftarlar, oruçlarını stat çevresinde ya da mekanlarda açtı. Öte yandan Fenerbahçe, maç öncesi ısınmaya 'Kaçakçılığa sessiz kalma, Alo 136 gümrük muhafaza ihbar hattı', maç önü seremonisine ise TFF'nin başlattığı Omuz Omuza kampanyasına destek isteyen bir pankartla çıktı. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.