Kübra SONKAYA – Ömer HASAR / İSTANBUL(DHA) BAĞCILAR'da sucu dükkanında özel odada 4 çocuğa istismar iddiasıyla hakkında 331 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Metin Şenay 293 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa 1 milyon 683 bin lira para cezası verildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli Metin Şenay hakkında düzenlenen iddianamede, 4 çocuğa karşı "Cebir, tehdit ve hile kullanarak çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma", "12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak" suçları yer alıyordu. Hakkında, toplam 128 yıl 9 aydan, 331 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenen Metin Şenay, güvenlik nedeniyle nakledildiği Diyarbakır'daki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 15.30’da görülen davanın 2’nci duruşmasında, Metin Şenay hakkında, 293 yıl 6 ay hapis cezası ve 1 milyon 683 bin lira para cezası verilmesine karar verildi.

İstanbul - İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 13 zam (görüntü ve fotoğraf ile) İstanbul - İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 13 zam (görüntü ve fotoğraf ile)

"CEZA KESİNLEŞENE KADAR YARGILAMAYI TAKİP EDECEĞİZ"

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Hukuk Kurulu Başkanı Helin Görgülü, duruşma sonrası açıklamada bulunarak, "Bilindiği üzere sanık Metin Şenay, 4 çocuğa karşı "Cebir, tehdit ve hile kullanarak çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma", "12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak" suçlarından toplam 128 yıl 9 aydan 331 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyordu. Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün ikinci duruşmasında karar verildi. 1’inci ve 2’nci duruşmalarda gizlilik kararı nedeniyle duruşmaları takip edemesek de hüküm açık olarak okundu. Sanık hakkında her bir çocuk için her bir suç bakımından ayrı ayrı olmak üzere üst sınırdan ceza verildi . Suçlar çocuğa karşı tehdit kullanarak ve cinsel amaçla işlendiği gözetilerek ağırlaştırılmış şekilde uygulandı. Sanığa toplamda 293 yıl altı ay hapis cezası ve ayrıca 1 Milyon 683 Bin TL para cezası verilmesine karar verildi. Nihai amacımız kadın-çocuk demeden toplumun her kesiminin güven içinde yaşayacağı bir toplum inşası için çalışmaktır. Bu nedenle KADEM Hukuk Kurulu olarak ceza kesinleşene kadar yargılamayı takip edeceğiz ve en yüksek cezayı alması noktasında kamu vicdanını rahatlatması için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Bakırköy Adliyesi genel ve detaylar

KADEM Hukuk Kurulu Başkanı Helin Görgülü konuşması

Kaynak: dha