Kübra SONKAYA - Burak KESKİNCİ / İSTANBUL, (DHA) - EYÜPSULTAN’da, Iraklı lise öğrencisi Y.K. tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan için bir araya gelen eğitim sendikaları ve çok sayıda öğretmen, yaptıkları protesto gösterisinde, "Eğitime acil şiddet yasası" ve "Susma haykır, şiddete hayır" sloganları attı.

İstanbul Eyüpsultan’da bir özel bir okulda müdürlük yapan İbrahim Oktugan, daha önce okuldan atılan Iraklı lise öğrencisi Y.K. tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti. Protesto ve iş bırakma eylemlerine bugün, İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde devam edildi. Gruplar ilk olarak, öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan başta olmak üzere şimdiye dek görev sırasında uğradığı şiddet sonucu hayatını kaybeden tüm öğretmenler için saygı duruşuna geçti. Toplu bir şekilde İstiklal Marşı'nı seslendiren öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kapısına siyah çelenk bıraktı.

Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen sendikalarının ve çok sayıda öğretmenin katıldığı protestoda, "Eğitime acil şiddet yasası" ve "Eğitimde şiddete dur de" sloganları atıldı. Can güvenliklerinin bulunmadığının altını çizen eğitimciler, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na yasal düzenleme çağrısında bulundu.

Görüntü Dökümü:

İstanbul - Sunucu Erkan Yolaç son yolculuğuna uğurlandı İstanbul - Sunucu Erkan Yolaç son yolculuğuna uğurlandı

-------------------------

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyüş

Sloganlardan detaylar

Saygı duruşu

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden detaylar

İstiklal Marşı

Müdürlüğe bırakılan siyah çelenk