1. ANNE SÜTÜ

Anne sütü tekrar ısıtılmaması gereken besinler arasında yer alıyor. Özellikle bebeklerin gelişiminde büyük bir öneme sahip olan anne sütü, en fazla çok hafif olacak şekilde ısıtılarak bebeklere verilmeli.

2. HAVUÇ

Havuç yine tekrar ısıtılmamalıdır, uzmanlar yeniden ısıtılan besinlerin hazmı zorlaştırdığını ve organizmada değişiklere neden olduğunu söylüyor.

3. ISPANAK

Ispanak çok yüksek ısıda tekrar ısıtılmaması gereken yiyeceklerden birisi. Hem içerisindeki sebze zararlı kimyasallara dönüşebiliyor hem de vitamin değerini kaybederek sadece ot tüketilmesine neden oluyor.

4. KEREVİZ

Bağışıklık sistemine çok iyi gelen kerevizin sürekli ısıtılması toksinlerin çoğalmasına ve yemeğin acılaşmasına neden olabilir. Bu nedenle en fazla düşük ısıda ılıyana kadar ısıtılabilir.

5. BALIK

Balık gibi hassas ürünlerin yeniden ısıtılıp servis edilmesi hem gıda zehirlenmesi açısından risk oluştururken hem de balığın içerisindeki organizmaların değişime uğramasına neden olur. Bu sebeple genellikle balığın tek seferde tüketilmesi tavsiye edilir.

6. PATATES

Patates kolay filizlenebilen bir gıdadır. Bu nedenle iyi saklanmalı ve pişirildikten sonra hemen bayatlayabileceği için hızlı tüketilmelidir.

7. MANTAR

Normalde de dikkatli tüketilmesi gereken bir gıda olan mantar, pişirildikten sonra çok fazla bekletilmemeli ve yeniden ısıtılmamalıdır.

8. TAVUK

Salmonella bakterisinin en çok ürediği ortam tavuktur. Bu nedenle tavuk çok dikkatli saklanmalı ve tüketildikten sonra çok uzun süre bekletilmemeli hatta dışarıda hiç bekletilmemelidir. Toksinlerin çoğalmaması için de yeniden ısıtılması tavsiye edilmez.