325 odalı Qafqaz Baku City Hotel & Residence ve 105 odalı Qafqaz Sahil Hotel Bakü, merkezi konumları ve modern olanaklarıyla hem iş seyahatleri hem de turistik geziler için ideal seçenekler sunuyor.
Qafqaz Bakü City Otel Işletmecisi Halil Duru ve Otel Genel müdürü Ali Aliyev, bir süre önce Bakü de yapılan COP 29 BM iklim konferansına katilan İngiltere Başbakanı Keir Starmer'i otellerinde misafir etmişlerdi.
Halil Duru'nun liderliğindeki Duru Hospitality Management, bu otellerin işletmesini devralarak Bakü'nün hızla büyüyen turizm sektörüne deneyim ve yenilik getirmeyi hedefliyor.
"Azerbaycan benim ikinci vatanım"
Aynı zamanda TUROYD Yönetim Kurulu üyesi olan Halil Duru, Azerbaycan'a olan bağını "ikinci vatanım" sözleriyle dile getirdi. Duru, daha önceki yöneticilik tecrübelerinin ardından bu iki otelin işletmesini üstlenmekten duyduğu mutluluğu vurguladı. Özellikle Türk turistlerin Bakü'ye olan ilgisinin arttığına dikkat çeken Duru, "Daha önce Hintli turistler çoğunluktaydı ancak son dönemde Türk misafirler ön plana çıkmaya başladı" ifadelerini kullandı.
Halil Duru'nun otelcilik sektöründeki geniş tecrübesiyle Bakü'deki konaklama kalitesini daha da yükseltmesi ve bölgedeki turizm hareketliliğine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.