Az uyumak, hemen herkesin pek çok kez yaptığı bir durumdur. Ancak eğer yeterince uyku alamamak aslında sık sık yapıldığında büyük sorunlar teşkil edebilir. Özellikle yetişkin birey günlük ortalama 8 saatlik bir uyku süresine ihtiyaç duymaktadır. Uyku süresi ise yaşlanma ve bebeklik dönemlerinde yaşa göre değişiklik göstermektedir.

Az uyumak bakın nelere sebep oluyormuş!

Özellikle uzun süreler uykusuz kalmak özellikle sağlığımız üzerinde yıkıcı etkilere sahip olabilir. Yaşamsal faaliyetlerimizin en önemli gereksinimi olarak bilinen uyku, eksikliği durumunda vücudu savunmasız bırakabilir.

Bu etkilerden bazıları arasında şunları sayabiliriz:

-Depresyon ve anksiyete de çoğalma

-Stres fazlalığı

-Gün içerisinde yaşanılan dikkat eksikliği

-Vücuttaki iltihap oranının artması

-Konsantrasyonda yaşanan bozukluklar

-Metobolik sıkıntılar

-Fazla yeme ve obezite

-Tansiyon yüksekliği

Gün boyu gergin ve sinirli olabilirsiniz

Ayrıca uykusuzluk bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olurken, kişinin gün boyu gergin ve sinirli olmasına da sebep olabilir. Bir anlamda çevremizle ilişkilerimiz de bozulabilir.

Ölüme kadar gidebilir

Bedensel ve zihinsel aktiviteleri etkileyen, psikolojik anlamda da oldukça yıpratıcı olan uykusuzluk öyle ki, ölüme kadar gidebilir. Örneğin uykusuzluğu bağlı gerçekleşen trafik kazaları, düşünce bulanıklığı ile seyreden mantıklı karar verememe, idrak etme zorluğu gibi durumlar bunlara örnektir.

Sosyal medyada gündem yaratan damat! Gelini bırakıp dansözle göbek attı Sosyal medyada gündem yaratan damat! Gelini bırakıp dansözle göbek attı

Ayrıca aşırı uykusuzluk yüksek tansiyon, diyabet, erken yaşlanma, unutkanlık, libido düşüşleri gibi pek çok hastalık ve sıkıntıya da sebep olabilmektedir.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz. ü