“Ani hareketlerle ortaya çıkan baş dönmeleri, denge sorunlarına işaret ederek kişinin yaşam kalitesini düşürebiliyor” diyen Anadolu Sağlık Merkezi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Yetişer, denge sorununun ortaya çıktığı dönemde ilaç tedavisi alanların yatağa yatıp dinlenmek yerine, sokağa çıkmaları gerektiğini söyledi.

Yetişer, “Aniden başlayan, baş hareketleri ile tekrarlanan baş dönmesi olarak özetlenebilecek bu neden, halk arasında daha çok ‘Kulak kristallerinin yerinden oynaması’ olarak tarif ediliyor. Gözle görülemeyecek kadar küçük olan bu kulak kristallerinin iç kulakta bulunduğunu ve darbe, uzun süreli yolculuklar ya da üst solunum yolu enfeksiyonu gibi nedenlerle yerlerinden oynayabilir. Hastalık yukarıya doğru baktıkça ortaya çıktığı için bu hastalığa ‘süpermarket hastalığı’ da denebiliyor” açıklamasında bulundu. 
Peki, Antalyalılar Süper Market” hastalığı olarak da bilinen bu denge sorununu biliyor mu? MyGazete.com olarak bu konuyu Antalyalılara sorduk. İşte halktan aldığımız cevaplar: 

Süper Market hastalığı sizce nedir?


Emine Menderes:  Süper Market hastalığı, kadınların veya adamların devamlı alışveriş yapma isteklerinin oluşması gibi bir şey olabilir. 

Enver Çetin: Sanırım habire alışveriş merkezlerinde olmak gibi bir şey olabilir veya bir şeyler çalmak, almak olabilir diye düşünüyorum.

Esra Aydın: İlk defa duyuyorum böyle bir şeyi ama alışveriş tutkunluğu veya alışveriş merkezlerinden çıkamamak gibi bir şey mi?

Zehra Gül: Kadınların sürekli olan alışveriş manyaklığının bir hastalık haline gelmesi olabilir süpermarket hastalığı

Hüseyin Avcı: İnsanların mağazalarda gördükleri kıyafetleri yaa bunu alalım ben çok beğendim ama bu çok güzel diye ısrar edip aldırmaları gibi bir hastalık mı?

(Aleyna Çetin - mygazete.com )