Mersin'in Rotaryenleri organ bağışı için çalışacak

01.01.1970 00:00

Mersin’de 136 Rotaryen, organ bağışı konusunda kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarına katılmak için eğiticilik eğitimi aldı. Eğitimde 84 kişi organ bağışında bulundu.

Mersin'in Rotaryenleri organ bağışı için çalışacak

Mersin'de 136 Rotaryen, organ bağışı konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi ve bağışların artırılması çalışmalarında görev almak için Mersin Divan Otel’de düzenlenen ‘eğiticilerin eğitimi’ programına katıldı. Eğitim programı, Medical Park ve Uluslararası Rotary 2430. Bölge Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirildi. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi’nden Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Asuman Yavuz’un eğitim verdiği ve çeşitli mesleklerden katılımla gerçekleşen çalışmada, 84 kişi organ bağışı yaptı.


 
‘YENİ HAYAT’ BELGESELİ İZLENDİ

Medical Park Tarsus Hastanesi ve Mersin Rotary Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen eğitim programına Rotary 2430. Bölge Guvernörü Serdar Ünlü, eşi Nülifer Ünlü, 2430. Bölge Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı, Rotary Ailesi Komite Başkanı Burcu Ketrez, Mersin Rotary Kulübü Başkanı Serdar Vetem, Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin, Başhemşire Asuman Yaşar Taş ve hemşireler de katıldı. Eğitim programı, Medical Park Hastaneleri’nin desteğiyle hazırlanan ‘Yeni Hayat’ belgeselinin gösterimiyle başladı.


 
KARŞILIĞI VERİLEMEZ

Açılışta konuşan Uluslararası Rotary 2430. Bölge Guvernörü Serdar Ünlü, “Sizler, organ bağışıyla insanların yeni bir hayata kavuşması amacıyla burada toplandınız. Böylesine önemli bir şeyi karşılığını vermemiz mümkün değil. Size sadece teşekkür edebiliriz” dedi. Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin de konuşmasında “Hastanemiz, kurulduğu 2010 yılından bu yana 12 organ bağışına sahne oldu. Son olarak geçen ay beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin organları 5 kişiye hayat verdi” diye konuştu.


 
KADAVRADAN NAKİLLER ARTTI

Programda daha sonra Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi’nden Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Asuman Yavuz yaptığı sunumda, organ bağışının önemiyle ilgili bilgi verip yaşanmış örnekleri anlattı. Prof. Dr. Yavuz, Türkiye’de organ nakillerinin çok büyük bölümünün canlıdan canlıya olduğunu, kadavradan nakillerin artması gerektiğini söyledi. Ardından Medical Park Tarsus Hastanesi ekibi, organ bağışı yapmak isteyenlerin formlarını doldurdu. İki saat içinde 84 kişi bağış yaptı.

(MYGazete.com )

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto