Kaptan Cousteau'nun gemisi yandı

26.09.2017 10:28

Ünlü deniz bilimci Jacques Cousteau'nun dünyayı gezdiği, sayısız belgesele imza attığı gemisi Calypso Yalova Tersanesi'nde yandı.

Kaptan Cousteau'nun gemisi yandı

O belki de dünyanın en ünlü gemisiydi. Ünlü deniz bilimci Jacques Cousteau'nun dünyayı gezdiği, sayısız belgesele imza attığı gemisi Calypso Yalova Tersanesi'nde yandı.

Calypso, Yalova’ya tamir için getirilmişti. Cousteau Vakfı’na ait olan geminin tamir ve restorasyonun ardından yeniden denizlere açılması planlanıyordu. 42 metre boyundaki gemi, gece hangarda çıkan yangınla alevlere teslim oldu.

ÜÇTE İKİSİ YANDI
Tersanedeki alarmı üzerine önce güvenlik görevlileri, ardından da itfaiye ekipleri müdahale etti yangına. Alevler söndürüldüğünde büyük bölümü ahşap olan geminin üçte ikisi yanmıştı bile. Teknik ekip şimdi Calypso’nun tekrar yüzüp yüzemeyeceğini belirlemeye çalışıyor. Yangınla ilgili soruşturma da başlatıldı.

O GEMİYLE DÜNYAYI DOLAŞTI
Efsane deniz araştırmacısı Kaptan Cousteau, ömrünü bu gemide geçirmiş, onunla dünya denizlerini gezmiş, 129 belgesel çekmiş ve 50 kitap yazmıştı.

MAYIN ARAMA GEMİSİYDİ

Calypso, İngiliz Kraliyet Donanması tarafından 1942'de denize indirildi. 1950'de Kaptan Cousteau, gemiyi satın aldı ve bir araştırma gemisine dönüştürdü. Kabinler gözlem odasına ve laboratuvarlara çevrildi. Calypso tam 46 yıl dünyanın her denizinde dolaştı. 1996'da Singapur'da bir kaza sonucu kızağa çekildi, 21 yıldır da tamir edip yeniden denizlere dönmeyi bekliyordu. 

 

Yorumlar

erol bağlı dedi ki;

2022-05-21 21:23:08

gemi yandıktan sonra ne oldu ? son durumu nedir araştırdım bulamadım ! bilgi verebilirmisiniz ?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorum Yap

    ŞANS OYUNLARI

    On Numara
    Şans Topu
    Sayısal Loto
    Süper Loto