Kanada'da yaşayan tek Kore Gazimizden acı haber

05.12.2019 21:31

Kanada'da yaşayan tek Kore Gazimiz Bedros Bedrosyan 97 yaşında hayata gözlerini yumdu. Türkiye aşığı Bedrosyan Kanadalı Türklerin Vahey amcası olarak da biliniyordu.

Kanada'da  yaşayan tek Kore Gazimizden acı haber

Kanada'daki tek Kore gazimiz olan Bedros Bedrosyan solunum yetmezliği sebebiyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Aslen İstanbullu olan ve Vahey Amca olarak da bilinen Bedrosyan Kanada'nın Toronto şehrinde yaşıyordu. Her yıl Türkiye Cumhuriyeti Ottowa Büyükelçiliğinde düzenlenen cumhuriyet resepsiyonuna katılan Vahey Amcanın ölümü sevenlerini üzdü.

Türkiye Cumhuriyeti Ottawa Büyükelçisi Kerim Uras ve  Toronto Başkonsolosu Sinem Mingan Vahey Amca ile yakından ilgileniyor ve sık sık hastanede ziyaret ediyorlardı. 

97 yaşında hayata veda eden Kore Gazimiz Vahey Amca 'nın ölümü ile ilgili  önceki Kanada Büyükelçimiz Selçuk Ünal ve Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen büyük üzüntü duyduklarını dile getirerek "Görev süremiz içinde Kanada'da yaşayan tek Kore Gazimiz olan Vahey amca ile yakından ilgilendik. Gerek Ottowa'da gerekse Toronto'da Türkiye ile ilgili yaptığımız tüm etkinliklere katılır ülkemize olan sevgi ve bağlılığını dile getirirdi. Vefatından üzüntü duyduk. Sevenlerine başsağlığı diliyoruz" mesajını verdiler.

Vahey Amca'nın vefatı nedeniyle Kanada Büyükelçimiz Kerim Uras ve Toronto Başkonsolosumuz Sinem Mingan da üzüntülerini ifade eden mesajlar yayınladılar. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto