Şoke eden olay! 64 yaşındaki kadının beyninden canlı solucan çıkarttılar Şoke eden olay! 64 yaşındaki kadının beyninden canlı solucan çıkarttılar
Birisi size hayatınızın anlamlı mı yoksa mutlu mu olmasını istediğinizi sorsa, cevabınız ikisi de olur. Aslında bu ikisi aynı şey demek değildir. Mutlu bir hayat yaşamak ya da anlamlı bir yaşamak arasında fark vardır. İşte size hayatınızı anlamlı kılmanın 5 yolu:

İLETİŞİME GEÇİN

Yoğun bir sosyal hayat, sizi mutlu edebilir ama daha derin ilişkiler (aile ve dostlar) kesinlikle hayatınızı daha anlamlı kılacaktır. Sıkı ilişkide bulunduğunuz insanlarla vakit geçirmek biraz zor olabilir çünkü havadan sudan değil ağır konulardan konuşursunuz ama kesinlikle buna değer.

STRESTEN KAÇMAYIN

Hayatınıza anlam katan şeyler, stresli bir iş, çocuk büyütme, sevgiliniz, aynı zamanda sizi en çok strese sokan konulardır. Ama işin kolayını seçmek daha iyi bir düşünce değildir. Hayatın en büyük zorlukları, uzun vadede en kazançlı yollardır.

GEÇMİŞİ, BUGÜNÜ VE GELECEĞİ DÜŞÜNÜN 

Son yapılan araştırmalara göre, mutluluk genellikle anlık deneyimlenen bir şeydir. Anlam ise, geçmişi, şimdiyi ve geleceği, tutarlı bir hikaye içinde kucaklar.

VERİCİ OLUN

Başka insanlara yardım etmek, hayatınızı anlamlandırmanın en iyi yoludur. Ancak mutluluk genellikle almakla ilgilidir. Birine yardım ederek, aslında iki taraf için de olumlu bir şeyler yapıyorsunuz demektir.

AMAÇ EDİNİN 

Kısa vadeli istekleri yerine getirmek, sizi mutlu edebilir ama uzun vadede, ruhunuzu besleyen bir şeyler bulmak daha tatmin edici olacaktır. Yapılan araştırmalara göre, hayat amacına yönelik aktiviteler, insana daha çok tatmin vermektedir. Mutluluk, genellikle insanın isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılaması demektir. Bunun içinde diğer insanlar ve para da vardır. Ancak anlamlı olmak, başkaları için pozitif işler yaparak kendimizi yansıtmayı ve ifade etmeyi gerektirir. Doğrudan mutluluk yerine anlamın peşinde koşmak size çok yardımcı olur. İnsanlar hayatlarına ne kadar çok anlam yüklerse o kadar mutlu olur.
Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz