Çiçek göndererek taciz ediyordu

15.10.2017 09:24

Sosyal medya hesabında tehdit edildiğini yazan lise öğrencisi Helin Palandöken’i (17) pompalı tüfekli öldüren, 2 arkadaşını da yaralayan Mustafa Yetgin (21) dün çıkarıldığı mahkemede “Tasarlayarak adam öldürme” suçundan dolayı tutuklandı.

Helin’in cenazesinde konuşan bir öğrenci, “Helin gözlerini kapattı, o şahıs karnına ateş etti” dedi. Olay sırasında yaralanan ve Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen lise öğrencilerinden Cemil Yıldız’ın (17) tedavisine devam edilirken, Deniz Morsümbül ise (18) taburcu edildi.

HEM ÇİÇEK HEM TEHDİT
Palandöken’in ismini vermek istemeyen bir sınıf arkadaşı ise “Helin bir yıl boyunca arkadaşlık yaptığı bu çocuktan okulun açılmasıyla ayrıldı. Çocuk sürekli rahatsız ediyordu. Helin, Tuzla Belediyesi’nde staj yapıyordu. İşyerine çiçek yolluyormuş. Tehdit de ediyormuş. İş çıkışları bekliyormuş. Helin korktuğunu bize anlatıyordu” dedi. Helin Palandöken’in cenazesi 5 yıl önce trafik kazasında vefat eden annesi Saadet Palandöken’in Aydınlı Mezarlığı’ndaki kabrinin yanına defnedildi. 

TÜFEĞİ İNTERNETTEN SATIN ALMIŞ!

Pendik Asayiş Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısının av tüfeğini internetten satın aldığını belirledi. Savcı talimatıyla işyeri sahibi Mustafa O.’nun da ifadesine başvuruldu. Gazete Habertürk'ten Müslim Sarıyar, Hasan Örnekoğlu ve Arzu Kaya'nın haberine göre Mustafa O., “Mustafa Yetgin bize gelip istediği tüfeği söyledi. Bizde bulunmadığını ve internet üzerinden siparişle getirebileceğimizi söyledik. O da kabul edince internet üzerinden tüfeği getirdik” dedi. Silahın 750 TL’ye getirildiği, Yetgin’e ise 1800 TL’ye satıldığı öğrenildi. Katil zanlısının olay günü teslim aldığı silahın ruhsatsız olduğu belirlendi. Polis, av tüfeğini kargolayan kişileri de tespit etmek için çalışmalarına başladı. Benzer tüfeklerin internetten 9 takside kadar satın alınabildiği ifade edildi.

(Kaynak: Habertürk)

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto